OPPO vstupuje do České republiky s 5G smartphony

OPPO Reno5 5G

Na český, slovenský a maďarský trh vstoupila značka OPPO. Tato expanze následuje po období trvalého růstu na několika dalších evropských trzích i rostoucí popularitě chytrých telefonů OPPO a doplňků na celém kontinentu. V roce 2021 se společnost OPPO stala čtvrtým největším výrobcem chytrých telefonů na světě.

Smartphone Reno5 5G je modelem vyšší střední třídy, kterým chce značka OPPO oslovit aktivní uživatele, kteří od svého telefonu očekávají atraktivní design, vysoký výkon, perfektní fotoaparát a další moderní technologie. Jeho velmi tenké tělo je na zadní straně opatřeno matným povrchem odolným nejen proti poškrábání, ale také otiskům prstů. Zaoblený displej smartphonu s úhlopříčkou 6,4 palce využívá OLED technologii a 90Hz obnovovací frekvenci pro skvělé a plynulé zobrazení obsahu za všech podmínek.

O pořizování snímků smartphonem OPPO Reno5 5G se stará čtyřnásobný fotoaparát s hlavním snímačem s rozlišením 64 megapixelů a světelností 1,7. Kvalitní selfie zajistí fotoaparát s rozlišením 32 megapixelů. Zatímco na úpravy selfie fotek lze využít unikátní technologii na rozpoznání tváře a vylepšení portrétních snímků, pro hlavní fotoaparát jsou k dispozici funkce podporované umělou inteligencí na prosvětlení záběrů pořízených při nízkém osvětlení či zvýšení dynamického rozsahu snímků.

Videozáběry umí OPPO Reno5 5G pořizovat v rozlišení až 4K při 30 snímcích za sekundu a zpomalené záběry mohou mít až 240 snímků za sekundu při HD (720p) rozlišení. Záběr hlavní kamery lze díky funkci DualView kombinovat s obrazem ze selfie kamery na přední straně smartphonu, a to hned v několika režimech. Také na videozáběry lze aplikovat efekty na vylepšení obrazu a k dispozici jsou i pokročilé funkce dynamického HDR a technologie AI Highlight Video, která využívá inteligentní detekci světla pro lepší výsledná videa.

Srdcem smartphonu OPPO Reno5 5G je čipová sada Qualcomm Snapdragon 765G, která kromě vysokého výkonu pro všechny aplikace i hry zajišťuje rovněž podporu 5G sítí, aktuálně zaváděných v České republice. Hlavní výhodou 5G je především zvýšení rychlosti stahování dat prostřednictvím mobilní sítě a minimální latence. Co nejrychlejší odezva je nutná nejen pro hraní online her, ale také pro plynulé videohovory.

Unikátní technologie SuperVOOC 2.0 umožňuje dobíjet baterii smartphonu OPPO Reno5 5G výkonem až 65 wattů. V praxi to znamená, že se telefon už za 5 minut dobije na další 2 hodiny telefonování, za 30 minut je jeho baterie dobitá z 95 % a k plnému nabití stačí pouze 37 minut. Bezpečnost technologie SuperVOOC 2.0 je certifikována společností TÜV Rheinland a inteligentní systém řídí dobíjení smartphonu i podle návyků konkrétních uživatelů. Například při dobíjení přes noc se SuperVOOC 2.0 postará o plné nabití dříve, než majitel telefonu ráno vstane, aniž by se jeho baterie přebíjela nebo přehřívala.

Bezpečnost dat uložených v telefonu zajistí spolehlivá čtečka otisků prstů, která je přímo v displeji.

Dostupnost a cena

Smartphone OPPO Reno5 5G je na českém trhu k dispozici od 1. července, a to u operátorů O2, T-mobile CZ a Vodafone. V průběhu července pak také u maloobchodních prodejců, např. Alza.cz, CZC.cz, Datart, Electro World, Expert, Huramobil.cz, iSpace.cz, Mall.cz, Mobil Pohotovost, Okay, Planeo Elektro, Smarty a T.S. Bohemia. OPPO Reno 5 5G bude dostupné v barvách Starry Black a Astral Blue za cenu 11 399 Kč. Navíc, jako dárek bude pak OPPO bude dávat ke každému zakoupenému Reno5 5G sluchátka OPPO Enco Air v hodnotě 1 999 Kč. Tato akce bude probíhat u všech oficiálních prodejců značky během prvních čtrnácti dnů prodeje, popřípadě do vyprodání zásob.

TZ

@RadekVyskovsky

Související příspěvky

Leave a Comment