Reuse centrum dává starým věcem nový život

Reuse centrum

Nejbarevnější reuse centrum pomáhá použitým věcem, kterých se lidé zbavují, protože je už nepotřebují, získat nové využití, a jejich prodejem přispívá na výsadbu zeleně v Ostravě.

Je to místo, kde mohou lidé za pár korun získat funkční předměty pro zařízení domácnosti (nábytek, kuchyňské nádobí a potřeby), nářadí, hračky, knihy, CD, gramodesky, umělecké předměty, sportovní potřeby, kočárky, autosedačky atd. a zároveň tím přispět na zeleň v Ostravě. Součástí centra je i veřejná dílna, kde si lidé mohou zakoupenou věc sami opravit nebo vylepšit. Bezplatně zde mohou využít ruční nářadí či šicí stroje, kterými je dílna vybavena. Obyvatelé Ostravy mohou darovat funkční předměty, které nepotřebují, do všech jedenácti sběrných dvorů na území města.

Designér halu rozčlenil do barevných zón, do nichž jsou nabízené předměty umisťovány podle své barvy. Věci, kterých by si možná při formě vystavení „á la vetešnictví“ či tmavý a zaprášený bazar z 90. let minulého století nikdo nevšiml, se rázem staly lákavějšími a celý prostor se díky pestrým barvám rozzářil.

Související příspěvky

Leave a Comment