Bezdrátové tyčové vysavače

SVC252GFA (4)

K tomu, abyste mohli tyčovým vysavačem provést úklid celé domácnosti a ne pouze sesbírat pár drobků pod stolem, potřebujete tyčový vysavač s výkonnou nabíjecí baterií, ideálně lithiovou, tzv. Li-ION. Nabízí rovnoměrný, vyvážený výkon.

Bezdrátové vysavače jsou často vlastně přístroj typu „2v1“ – dají se použít jako tyčový vysavač, nebo po vyjmutí hlavní jednotky i jako ruční vysavač. Motor přitom bývá většinou umístěný v těle ručního vysavače. Může se ale nacházet i v horní části spotřebiče, jako například u nového přístroje SVC216FMLW.

SVC216FMLW_led_lights

Dobrý vysavač by měl mít i funkční příslušenství – štěrbinovou hubici do úzkých míst, speciální hubici na čalounění a také podlahovou hubici pro hladké podlahy i koberce. Některé modely, jako zmíněný SVC252GFA G FORCE FREE, jsou vybaveny i turbo kartáčem s vlastním elektromotorem a podsvícením – spolehlivě se tak zbavíte nečistot i pod nábytkem nebo zbytků srsti vašeho domácího mazlíčka.

Tyčové vysavače obecně zabírají jen málo místa. Některé mají dokonce i sklopnou rukojeť – najdete tak pro ně místo i v té nejmenší garsonce nebo v rohu kuchyně.

Nový tyčový vysavač Gorenje SVC216FMLW s motorem umístěným v horní části rukojeti je určen pro suché vysávání jakýchkoliv typů podlah a povrchů. O perfektní sací výkon se postará nejen výkonná hlavní motorová jednotka v rukojeti, ale i vlastní elektromotor v univerzálním podlahovém turbo kartáči, který je opatřen i LED osvětlením pro důkladné vysávání i pod nábytkem. O dlouhý a stálý výkon se postará kvalitní Li-ION baterie. I při poloviční kapacitě baterie bude vysavač poskytovat stále stejný výkon. Vydrží v provozu 45 minut, nabije se za 6 hodin. Objem prachové nádoby je 0,5 l. Má HEPA filtr. Prodává se se dvěma nástavci. Doporučená cena je 2 999 Kč.

Výkonný a skladný tyčový podlahový vysavač SVC252GFA G FORCE FREE s bezdrátovým provozem je určen pro pohodlné suché vysávání. Je dodáván s turbo kartáčem s vlastním elektromotorem a se dvěma nástavci, a lze ho použít jako tyčový vysavač, nebo po vyjmutí hlavní jednotky i jako příruční vysavač. Má sklopnou rukojeť, a tak šetří cenné místo. Doba provozu bez nabíjení je díky sedmi Li-ION bateriím 70 minut, doba nabíjení 6 hodin. Objem nádoby na prach je 0,5 l. Má HEPA filtr. Váží 2,5 kg. Doporučená cena je 4 699 Kč. Vysavač se stal vítězem prestižní Red Dot Design Award.

Související příspěvky

Leave a Comment