Objektivy pro LCD laserové projektory

Objektivy se zoomem

Objektivy se zoomem pro projekci na ultra krátkou projekční vzdálenost (UST), pro lepší obrazový prožitek, jsou určené pro laserové LCD projektory. Díky těmto objektivům se při promítání využije každý centimetr zobrazovací plochy. Promítaný obraz může sahat od podlahy ke stropu, bez přítomnosti rušivých stínů i v těch nejmenších prostorech v muzeích, na výstavách a na dalších akcích.

Poměr projekční vzdálenosti k velikosti obrazu u objektivu 0,330–0,354:1 (WUXGA), vytváří 200palcový obraz ve vzdálenosti přibližně 1,42 m. Mizí rušivá mezera mezi horní částí obrazu a stropem, pro vytvoření lepšího vizuálního dojmu. Projektor lze namontovat přímo na strop, aniž by hrozilo, že bude přesah objektivu zakrývat projekční plochu. Při zadní projekci lze projektor umístit do středu projekční plochy a rovnoměrně rozdělit jas ze středu do rohů a krajů.

Jakmile je projektor na místě, lze jej snadno nastavit pomocí flexibilního nastavení. Technik může dle libosti snímky upravovat s použitím zoomu objektivu 1,07x a širokého rozsahu posunu objektivu vertikálně: +50 %, -20 %, horizontálně: +20 %, -20 % (ET-EMU100) a vertikálně: +50 %, -50 %, horizontálně: +24 %, -24 % (ET-ELU20).

UST objektiv ET-EMU100, pro řadu projektorů PT-MZ16K, bude k dispozici v srpnu 2021 a UST objektiv se zoomem ET-ELU20, pro novou řadu projektorů PT-MZ880, bude k dispozici v září 2021.

Související příspěvky

Leave a Comment