Chlebíčky dodnes tvoří už dlouhé roky základ slavnostního pohoštění. Ale mohou mít i velmi moderní a zdravou podobu.
Co budete potřebovat:
- chléb ve tvaru veky (párty chleba)
- 2 avokáda (jedno měkčí a druhé tvrdší)
- sůl a pepř
- lučinu
- vajíčka
- barevná cherry rajčátka
- citron
- vločky jemného chilli
- černý sezam
- snítku tymiánu
A jak na to?
Měkčí avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte avokádovou dužinu. Tu rozmačkejte vidličkou a dochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Rozmačkané avokádo namažte na chleba a dozdobte sázeným vajíčkem a černým sezamem nebo plátky cherry rajčátek s tymiánem.
Druhé (tvrdší) avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Plátek chleba namažte lučinou, položte na něj plátky avokáda a kousek citronu. Lehce posolte a posypte chilli vločkami.
Celý tác s chlebíčky pečlivě překryjte potravinářskou fólií a uložte do chladničky, než nastane ten správný čas na podávání.