Bezdrátová sluchátka do uší s aktivním potlačením okolních ruchů a pro sport

Bose Sport Earbuds

Bose uvede na náš trh na začátku října dvoje nová absolutně bezdrátová sluchátka typu špunty. První, Bose QuietComfort Earbuds, jsou první sluchátka tohoto typu od Bose s technologií aktivního odrušení okolních ruchů (ANC). Druhá novinka nese označení Bose Sport Earbuds a jedná se o sluchátka optimalizovaná pro sportovní využití.

Bezdrátové špunty s aktivním potlačením okolních ruchů Bose QuietComfort Earbuds

První absolutně bezdrátová sluchátka do uší od Bose s technologií ANC, která potlačuje zvuky z okolí uživatele. Vysoké úrovně odhlučnění je dosaženo kombinací výborně těsnících silikonových koncovek StayHear™ Max a elektronického systému s inovovaným vlastním čipem, který k rozpoznání nežádoucích zvuků a hlasu uživatele při handsfree hovorech využívá celkem 4 mikrofony. Tato technologie dokáže výrazně potlačit i hlasité okolní ruchy a vytvořit pro uživatele optimální poslechové podmínky třeba na rušné ulici. Během telefonování efektivně potlačuje také nepříjemné zvuky při nárazy větru. Funkci ANC je možné vypnout nebo vybrat pro individuální potřeby jednu z deseti úrovní potlačení okolí. V aplikaci Bose Music si uživatel zvolí 3 oblíbené úrovně a poté mezi nimi může pomocí dotykového ovládání na levém sluchátku rychle přepínat.

Tato sluchátka byla navržena tak, aby v kombinaci s ANC poskytla posluchači co možná nejvěrnější reprodukci po dobu až 6 hodin na jedno nabití, a to bez slabých nebo nepřirozeně zesílených basů či jiných tónů. Při sledování filmů, videí či podcastů účinně eliminují nepříjemné sykavky a posilují srozumitelnost mluveného slova. Jejich ochranné pouzdro podporující bezdrátové dobíjení plní také funkci nabíjecí stanice na cestách a s jeho pomocí lze vybitá sluchátka dvakrát plně nabít. Bose QuietComfort Earbuds budou k dostání ve dvou barevných provedeních – Tripple Black a Soapstone. V souladu se standardem IPX4 odolají dešti i stříkající vodě.

Sportovní sluchátka Bose Sport Earbuds

Tato sluchátka, včetně nového akustického systému s výkonným reproduktorem, byla navržena tak, aby splnila nároky náročných uživatelů. Každý „špunt“ váží jen asi 8,5 gramu a jeho patentovaná koncovka StayHear™ Max zajišťuje důkladné utěsnění a pevné uchycení v uších i při aktivním pohybu. Oproti dosavadnímu podobnému modelu, SoundSport Free, jsou o 40 % menší, lehčí a nabízí lepší zvukové vlastnosti při zachování výdrže na baterie po dobu 5 hodin. Na polovinu bylo zmenšeno i ochranné pouzdro s dobíjecím konektorem USB-C, které má vestavěnou baterii pro dvojnásobné dobití sluchátek na cestách, tedy na další poslech po dobu 10 hodin. Sluchátka jsou vybavena funkcí rychlého dobíjení, takže během 15 minut se jejich baterie doplní energií postačující na dvouhodinový poslech. Vyváženou a působivou reprodukci za jakékoli situace řídí aktivní ekvalizér, který automaticky upravuje basy a výšky v závislosti na hlasitosti. Samozřejmostí je vysoká odolnost vůči vodě i potu odpovídající standardu IPX5. Pro čisté telefonní handsfree hovory jsou na sluchátkách k dispozici dva mikrofony a pravá část obsahuje intuitivní kapacitní dotykové prvky pro pozastavení a opětovné spuštění přehrávání a také pro příjem či ukončení hovoru. Bose Sport Earbuds jsou k dispozici ve třech barevných provedeních – Tripple Black, Baltic Blue a Glacier White.

Nová sluchátka budou na našem trhu k dispozici během října. Bose QuietComfort Earbuds budou k dostání za doporučenou koncovou cenu 7 690 Kč a Sport Earbuds budou stát 5 490 Kč.

Související příspěvky

Leave a Comment