Chytré a flexibilní varné desky

Varné desky Gorenje

Nové indukční varné desky fungují jinak než klasické sklokeramické- mezi nádobou a indukční cívkou v desce, se vytvoří silné magnetické pole. Neohřívá se tak nejprve plotýnka, která by poté teplo předávala, ale rovnou dno nádoby. Jsou ale rychlejší i v porovnání s plynovými deskami: na ohřev 2 litrů vody z 15 °C na 90 °C potřebují při nejvyšším výkonu pouhé 4,2 minuty.

Díky senzorům ve varné desce jsou navíc i chytřejší. Deska sama pozná, jestli je na ní umístěné nádobí, a automaticky aktivuje správnou zónu. A pokud hrnec z desky odstraníte, sama se vypne. Nemůžete ji tedy zapomenout vypnout. Podle zvoleného programu a modelu si také deska sama ohlídá teplotu i ideální čas přípravy pokrmu.

S funkcí AreaFlex se dají také spojit vertikálně dvě varné plochy do jedné, aby se na ně vešlo více hrnců najednou, ale i pekáče a pánve všech tvarů a velikostí. Funkce BridgeZone zase zjednodušuje rovnoměrné vaření nebo grilování i ve velkých nádobách, jaké například na plynový sporák dáte jen stěží. A když dovaříte, jednoduše odsunete hrnec stranou – funkce StepZone se postará o to, aby hotové jídlo nevystydlo.

Program IQsimmer najde časté použití, funkce BoilDry zabrání připálení, funkce IQboil přivede velmi rychle do varu i velké množství vody, například při přípravě polévek nebo těstovin. Jakmile se začne voda vařit, speciální snímač nastaví nižší teplotu a zabrání nechtěnému přetečení.

Díky funkci StayWarm můžete udržet teplotu hotového pokrmu a funkce SoftMelt pozvolně rozpouští choulostivé potravin jako je máslo nebo čokoláda.

Související příspěvky

Leave a Comment