Akční 4K kamera

Akční 4K kamera

Akční kamera LAMAX W9 se vyznačuje především vodotěsným tělem – ano, k jejímu používání pod vodou opravdu nepotřebujete žádné speciální pouzdro.

Akční kamera LAMAX W9 přichází s revolučním vodotěsným tělem, kterému nedělá problém ponoření až do 12 metrů. Díky tomu, že pro natáčení pod vodou nepotřebuje žádné extra pouzdro, je manipulace s ní otázkou několika vteřin. Na rozdíl od jiných modelů vám tak neuteče žádný cenný záběr, ať už máte v hledáčku vodní živočichy nebo dovádění v bazénu.

Zařízení podporuje ostré a barevné 4K rozlišení, jehož kvalitu podtrhuje integrovaná EIS stabilizace obrazu. Pokud vám bude stačit Full HD rozlišení, lze natáčenou scénu až čtyřnásobně zpomalit. Sdílení výsledného videa je pak díky podpoře bezdrátové technologie Wi-Fi opět otázkou okamžiku.

Součástí balení je i náhradní baterie (stejně jako ta primární o kapacitě 1 100 mAh), díky čemuž je možné získat dvojnásobek nahrávacího času bez přístupu ke zdroji elektrické energie. To znamená až tři hodiny na jedno nabití (to trvá do 100 % kapacity 105 minut). Kamera nahrává do nového formátu H.265, díky kterému dostane z každého záběru opravdu maximum. Samozřejmostí je ovšem také podpora starších formátů MP4 a H.264.

Jako vůbec první akční kamera výrobce je model LAMAX W9 osazen dvoupalcovým dotykovým displejem, který obsahuje menu lokalizované mimo jiné do češtiny nebo slovenštiny. Díky tomu pohodlně a snadno nastavíte veškeré přizpůsobitelné parametry. Kromě rozlišení videa se zde jedná třeba o rozlišení statických snímků, které toto zařízení zvládne až do 16 megapixelů.

Po stránce konektivity je kromě Wi-Fi k dispozici port USB typu C, jenž slouží i pro nabíjení, a také micro HDMI pro připojení například k televizi.

Drobné, avšak výkonné zařízení má rozměry 60 x 44 x 33 mm a váží pouhých 134 gramů (bez příslušenství). Ve srovnání s ostatními kamerami na trhu pak dodávané příslušenství patří k nejbohatším. Kromě širokých možností upevnění kamery na nejrůznější místa je součástí dodávky například i dálkové ovládání na ruku.

Kamera je na českém trhu k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 6990 Kč.

Související příspěvky

Leave a Comment