X-Diablo v novém kabátě

X-Diablo Extreme X7-2070

X-Diablo jsou výkonné herní počítače, které jejich výrobce neustále udržuje v té nejlepší kondici a dodává je na trh s prémiovými komponenty, takže jsou nepřehlédnutelné a zatraceně rychlé.

x-diabloJinak tomu není ani s recenzovanou sestavou X-Diablo Extreme X7-2070. Ta vás překvapí už na první pohled provedením skříně samotné – aby ne, když je použita skříň Fractal Define C v originálním a exklusivním designu od renomovaného výrobce. První dojem po zapnutí je ještě umocněn průhledným krytem, kterým je vidět do vnitřku počítače. A aby byl dojem maximální, výrobce použil i osvětlení, které ještě umocní v počítači ukrytý výkon a vynikající výbavu tohoto stroje.

O to, aby vše běželo svižně, se stará základní deska MSI MPG Z390 Gaming Edge AC s procesorovou paticí socket Intel 1151, takže může nést procesory Intel 8. a 9. generace. O jejich podporu se stará i čipset Intel Z390. Desku je možné osadit až 64 GB operační paměti RAM, je vybavena čtyřmi sloty DDR4 s taktem až 2666 MHz s možností přetaktování až na 4000 MHz. Deska je slušně vybavená všemi možnými připojovacími místy, takže každý hráč bude určitě spokojen. Jen tak mimochodem, výrobce, MSI, ji vybavil velkým množstvím konektorů pro ventilátory, takže je možné zvýšit i výkon chlazení v případě potřeby, nebo provést další tunning počítače pomocí ventilátorů s osvětlením.

Co se týče další výbavy, pak bychom neměli opomenout gigabitovou síťovou kartu Intel LAN, která je už optimalizovaná pro online hraní. To proto, že snižuje režii procesoru a nabízí vysokou propustnost TCP a UDP. V praxi to znamená hodiny hraní bez lagování a nižšího FPS při online hraní.

Další komponentou, za kterou se tato sestava nemusí vůbec stydět, je zvuková karta Realtek ALC1220P se zvukovým řadičem Audio Boost 4 s NAHIMIC 3. Ta poskytuje nejvyšší kvalitu 3D zvuku a hráči si tak mohou užít ten nejživější zvuk ze hry ve studiové kvalitě. Samozřejmostí je také optický digitální výstup na desce.

Výrobce X-Diablo nešetřil ani na grafické kartě a nasadil grafickou kartu nové generace MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G v OC provedení podporující Ray Tracing v reálném čase. Ray Tracing je řešení pro živé osvětlení, reflexe a stíny, které nabízejí úroveň realismu daleko za hranicemi toho, co bylo možné provést do teď za pomoci tradičních technik vykreslování. Grafická karta využívá oceněné ventilátory TORX 2.0 s dvojím ložiskem, zajišťující dokonalý odvod tepla a plynulé hraní i při těch nejvyšších rozlišeních.

A dostáváme se konečně k srdci celého stroje. Tím je osmijádrový procesor Intel Core i7-9700K pro maximální přetaktování až na frekvenci 4,9 GHz. Pro kvalitní odvod tepla z procesoru se používá kvalitní chladič Cooler Master, samozřejmě s LED osvětlením. V základní sestavě najdeme 16 GB paměti RAM DDR4 Kingston HyperX, po dohodě je ale možné osadit desku až do její už zmíněné kapacity 64 GB.

Rychlý počítač potřebuje i rychlé periférie, a proto se volba nejnovějšího modelu SSD disku Samsung 970 EVO PLUS v provedení M.2 s kapacitou 500 GB jeví jako zcela logická. Aby ale zbylo dostatek místa na instalaci dalších her a programů, k dispozici má uživatel ještě točivý HDD disk s kapacitou 2TB. I zde sáhl výrobce po jistotě: disk od WD je jistě správnou volbou. Zbývá ještě dodat, že skříň je vybavena dostatečným počtem ližin pro umístění dalších disků nebo pro umístění optické mechaniky Blu-ray.

Co se týče tohoto stroje, jde o počítač s dostatečným výkonem pro herní příznivce, navíc použitá skříň je velmi dobře zvolená a umožňuje hráči případný další tunning. K tomu přispívá i použitá základní deska, která v současné době patří mezi špičku a je hodně oblíbená i mezi tunery a staviteli počítačů. Výrobce tedy musíme pochválit za to, že hráčům připravil stroj na parametrech, ale s otevřenou možností dalšího růstu v budoucnu. Chválíme správný výběr základní desky, SSD i HDD disků a samozřejmě velmi kladně hodnotíme volbu grafické karty nové generace, která se postará o špičkové zobrazení. Té však velmi dobře sekunduje i zvuková karty, která ohromí báječným prostorovým zvukem. Hráč tedy dostává herní nástroj, za který se nemusí vůbec stydět a jehož osazení mu umožní zůstat dlouhou dobu „na parametrech“ a zvládnout i přicházející nové hry. S těmi si bude recenzovaný stroj dobře rozumět, to nám věřte.

Milan Loucký

Související příspěvky

Leave a Comment