Dokovací lišty BML s USB-C

Dokovací lišty BML s USB-C

BML electronics uvedla na trh dvojici dokovacích stanic s názvy USB-C Multiport docking station L a USB-C Multiport docking station XL. Oba modely se liší hlavně v rozsahu dostupné konektivity.

Majitelé přenosných počítačů to znají důvěrně, přijdou do práce nebo domů, a chtějí si připojit další zařízení, které jim usnadňují práci, jako jsou větší displej, pohodlnější klávesnice a myš, nebo i pevné připojení k internetu přes kabel. Opakovat tuto rutinní činnost dvakrát i vícekrát denně je poměrně frustrující, což řeší právě dokovací stanice. Ty však byly vždy specifické skoro pro každý model notebooku i od jednoho výrobce. Díky standardizaci a připojení přes USB-C se však staly univerzálním pomocníkem pro každého.

Dokovací lišty BML USB-C Multiport ve slušivém, moderním hliníkovém designu zaujmou nejen svým vnějším provedením, ale hlavně praktičností. Ta spočívá například v tom, že je do počítače připojíte prostřednictvím jediného kabelu s konektorem USB typu C. Navíc pokud váš notebook podporuje nabíjení přes USB-C, můžete napájecí kabel elektrické sítě zapojit rovnou do dokovací stanice, a zbavit se tak dalšího kabelu vedoucího k notebooku. Oba modely jsou kompatibilní s platformami PC i Mac.

BML USB-C Multiport docking station L je vybaven HDMI portem, který umí přenášet audiovizuální obsah až ve 4K rozlišení. K dispozici je také konektor typu VGA pro připojení starších monitorů. Příslušenství pak připojíte jedním ze dvou univerzálních portů USB-A 3.0 se superrychlým přenosem dat, jedním portem USB typu C navíc nebo klasickým 3,5mm jackem, což se týká audio příslušenství. Rozměry dokovací lišty jsou 224 x 34 x 34 mm a funguje jako Plug & Play – tj. běží ihned po zapojení bez jakékoliv dodatečné instalace.

Druhá dokovací stanice nese název BML USB-C Multiport docking station XL, přesto je o centimetr kratší (zbytek rozměrů je shodný). Trochu jiné je ovšem rozložení dostupných portů. VGA zde zcela chybí a je nahrazeno portem RJ-45 pro pevné a stabilní připojení k internetu. Běžný 3,5mm výstupní jack pro připojení sluchátek je navíc doplněn o jack vstupní, do kterého lze zapojit mikrofon. Rozhraní USB je v tomto případě řešeno stejně jako výše – tzn. jeden port USB-C pro propojení s počítačem, jeden port USB-C pro příslušenství a dva rychlé porty USB-A 3.0. HDMI konektor pro digitální konektivitu zůstává na svém místě.

Cena a dostupnost

Dokovací stanice od BML electronics, díky kterým vám odpadnou komplikace se zašmodrchanými kabely, zakoupíte na trhu již nyní za doporučenou maloobchodní cenu 1 599 Kč (model L), respektive 1 999 Kč (model XL) včetně DPH.

Související příspěvky

Leave a Comment