Skečnouting a tipy na kreslící pomůcky

6. díl - Skečnouting a tipy na kreslící pomůcky

Vše ohledně skečnoutingu už jistě víte. Nejspíš už jste se svými skečnouty udělali díru do světa. Aby kreslení bylo ještě příjemnější, 6. díl o skečnoutingu vám přinese konkrétní tipy na již odzkoušené kreslící pomůcky! Jaké to jsou?

Může trvat, než si najdete to své

Možná jste v počátcích vašeho skečnoutingu ani neřešili, jaké kreslící pomůcky máte, protože jste měli plnou hlavu bublin, šipek, vykřičníků a struktury skečnoutingového zápisu vůbec. Jenže! Čím více se zdokonalujete, tím častěji můžete mít pocit, že potřebujete kreslící pomůcky jako pro profesionály. Pokud jste teď ve fázi, kdy okoukáváte výlohy papírnictví, mohu vám celý proces urychlit. Jak? Tak, že vám nabídnu své tipy.

Čím kreslit?

Já osobně používám fixy značky „Stabilo”. Nejčastěji mám v ruce fix o hrubosti 0,4 ml a ten kombinuji s hrubším centropenem 0,7 ml – to když si chci nějaké části obrázku zvýraznit. Jednak to lépe vypadá a taky tím perfektně zakryji nerovnosti.

Kreslící pomůcky sháním ve specializovaných papírnictvích a výtvarných potřebách. Zmínit mohu i další značky, jako jsou fixy „Molotow”, fixy CORA COLOR (konkrétně tyto fixy mají obrovskou výhodu v tom, že jsou oboustranné, z jedné strany je hrot ostrý, z druhé kulatý). Šikovné fixy lze sehnat i v obchodě Lidl, teď před Vánocemi na ně jistě narazíte.

Jaké barvy zvolit?

Při skečnoutingu si nejvíce vystačíte s jedním černým a jedním barevným fixem. Lze zakoupit i sady tří fixů, které nabízejí různý odstín. Hezky vypadá, když k černé použijete i fix šedý. K černému a šedému fixu lze doplnit už jakoukoliv barvičku – oranžovou, růžovou, zelenou, tyrkysovou. Záleží na vašem vkusu.

Na co kreslit?

Jen s fixem si nevystačíte, samozřejmě potřebujete i papír. Výborné jsou bloky s kroužkovou vazbou, kde můžete jednotlivé listy trhat nebo libovolně otáčet. Nejspíš si stejně jako já oblíbíte notesy a bloky od značky „BOBO BLOK” nebo od značky „Moleskine”.

Naštěstí je toho spousta, a proto už vám nic nestojí v cestě za vaší skečnoutingovou budoucností!

Zdenka Tomaidesová

Související příspěvky

Leave a Comment