Braun DigiFrame 15 Vintage

Braun DigiFrame 15 Vintage

RECENZE: Digitální rámeček Braun DigiFrame má úhlopříčku 15″ a rozlišení displeje 1024×768 pixelů s poměrem stran 4:3 a může vyřešit problematiku vánočních dárků třeba pro dědu nebo babi. Přesvědčí vás skvělým podáním barev TFT LCD panelu.

Předem je třeba upozornit na to, že DigiFrame 15 Vintage není jen obyčejný rámeček, který by mohl sloužit jen k zobrazování fotografií, které jsou uloženy do zasunuté paměťové karty. Jde o zajímavé multimediální zařízení, které dokáže zobrazovat obrázky, ale i přehrávat videa či hudbu. A aby to měla obsluha co nejjednodušší (i když všechny funkce je možné ovládat přímo na rámečku pomocí tlačítek a výběrem z OSD = On-Screen Menu, celoobrazovkových menu), výrobce dodává k rámečku i dálkové ovládání, které je velmi snadné na pochopení. S jeho pomocí pak na rámečku dokážete nechat zobrazit nebo nechat přehrávat to, co právě chcete. Dálkové ovládání je napájeno z knoflíkové baterie CR2025, rámeček samotný je však nutné napájet z dodávaného 12V adaptéru.

Excel FotoZařízení se skládá z displeje a rámečku, vyvedeném v patinovaném dřevě. Zašroubováním opěrné nožky jej můžete postavit na skříňku nebo třeba noční stolek, díky existenci čtyř šroubů v matici 75 x 75 mm na zadní části, odpovídajícím standardům VESA 75, jej ale můžete připevnit na držák a zavěsit na zeď. Jistě zaujmou i rozměry 366 x 292 x 35 mm a hmotnost 1000 g, které jej předurčují k tomu, aby se stal živým doplňkem místnosti, ve které je umístěn.

Prioritní je samozřejmě možnost přehrávání multimédií, ale pokud jej budete chtít využít i jinak, máte možnost – rámeček totiž může fungovat i ve funkci hodin, budíku, ale i kalendáře. Pokud zobrazujete obrázky, můžete si je nechat zobrazovat postupně ve formě slide-show, pokud byste měli k zobrazení i nějaký text, ten se bude plynule pohybovat nahoru a dolů.

Prohlížení obrázků je možné ve formátu JPEG (až 16 Mpix), BMP, PNG přehrávání videoklipů a přehrávání hudby ve formátu MP3, samozřejmě bez použití počítače. FullHD video zvládne ve formátech MPEG1/2/4, AVI, DIVX, MOV, RMVB. Vestavěná čtečka paměťových karet spolkne následující typy karet: SD, MMC, MS, MS Pro, MS Duo a Compact Flash, propojení je však možné například s fotoaparátem nebo počítačem či kamerou díky zásuvce USB 2.0. Automatické přehrávání obrázků probíhá formou prezentace, třeba i s hudbou na pozadí. Můžete jej také připojit k počítači pomocí HDMI konektoru nebo k set-top boxu DVB/T2 nebo set-top boxu kabelovky, takže pak může sloužit i jako malý zobrazovač ve funkci televizoru.

Na rámečku najdete i propojku pro připojení zvukové aparatury, a možná využijete i režim předvoleného zapnutí a zobrazování. Takže si můžete místo budíku nechat spustit třeba film nebo můžete nechat mezi 15 a 19 hodinou, než začne v televizi Ulice, nechat zobrazovat snímky vnoučat nebo fotky z dovolené.

Jinými slovy, tento rámeček je velmi dobrým společníkem s vynikajícím displejem a snadnou obsluhou a lze jej – jak jsme uvedli na začátku – doporučit pro vaše seniory, kterým (pokud jim jej předáte s kartou naplněnou snímky) jim můžete pod vánočním stromečkem udělat velkou radost.

Autor: Milan Loucký

Související příspěvky

Leave a Comment