Proč kameny mohou léčit?

Ametyst

Léčivé (drahé) kameny jsou vzácné pro svůj původ, ale zejména pro vlastnosti a účinky, které mají na lidský organismus. Pocházejí z přírody stejně jako my. Jejich energie je podobná té naší, neboť v přírodě je vše propojeno. Uchvacují nás svou barvou, tvarem a čistotou. Ano, čistotou. Jen si vzpomeňte, jak se cítíte, když si prohlížíte křišťál, růženín nebo ametyst? Většina z nás je ohromena krásou, kterou s sebou tyto kameny rozličných tvarů a velikostí nesou. V jejich přítomnosti zažíváme zvláštní pocity, které nám napovídají, že se právě nacházíme u něčeho výjimečného.

Vedle blahodárných účinků na naše estetické cítění mají také blahodárný a nezastupitelný vliv na naše zdraví a emoční rozpoložení. Stejně jako každý člověk i tyto kameny mají svou jedinečnou strukturu, která podle svého uspořádání působí na struktury v našem těle. Struktura kamene je dána procesem jeho vzniku, časem, teplotou nebo rychlostí. Na výsledný tvar i barvu má vliv mnoho faktorů. I proto má každý kamínek zajímavé vlastnosti, které působí na naše fyzické i psychické zdraví. Opravuje a vylaďuje tkáně, orgány a tekutiny na úroveň, která je jim vlastní. Léčivé kameny nejsou všemocné a např. zlomeninu nám nezafixují. Mohou ovšem velice účinně pomoci při hojení a regeneraci, harmonizaci, ochraně, práci s emocemi a životní energií. Je známo mnoho případů, kdy se s úspěchem léčivé kameny používaly jako doplňek při léčbě těžkých onemocnění (např. rakovina, kdy se osvědčil jadeit).

Dokáží také harmonizovat prostor, ve kterém se nacházíme, a zbavovat ho negativní energie např. z elektrických přístrojů. Úspěšně harmonizují a čistí vodu, kterou pijeme nebo nám pomáhají usnout. Využití je skutečně široké a budeme se mu podrobněji věnovat v dalších článcích i s konkrétními příklady využití léčivých kamenů.

Katka Volková

Související příspěvky

One Thought to “Proč kameny mohou léčit?”

  1. […] Léčivé kameny působí primárně ve třech směrech – oslabují nadbytečné, posilují oslabené a odstraňují blokády. Ty se tvoří zejména mezi energetickými centry našeho těla a na drahách zvaných meridiány. Z pohledu tradiční čínské medicíny se jedná o energetické dráhy v našem těle, kudy proudí životní energie člověka. Je jich mnoho, ale tradičně se pracuje s 26 hlavními (12 párových a 2 řídící, nepárové). Pokud dojde kdekoli na těchto drahách k nějaké blokádě, projeví se to na našem celkovém zdravotním stavu či oslabením funkce některého orgánu v těle. Každá z drah je spojena s určitým orgánem nebo párem orgánů. Odstranění blokád napomáhá plynulému toku životodárné energie v našem organismu a celkové vitalitě. Tělo je lépe vyživováno, harmonizováno a naše zdraví se zlepšuje. Systematickou a pravidelnou prací s léčivými kameny lze naše orgány v těle držet v dobré kondici a obě poloviny těla a energetický systém zharmonizovat. […]

Leave a Comment