Headset pro smíšenou realitu a nové notebooky s otočnými displeji

KANKRY

ASUS představil na veletrhu IFA 2017 v Berlíně headset pro smíšenou realitu ASUS Windows Mixed Reality Headset. Ukázal také notebook ZenBook Flip 14, nejtenčí zařízení typu 2 v 1 se samostatnou grafickou kartou a jeho větší variantu ZenBook Flip 15 se 4K displejem a herní grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX1050.

Uvedl na evropský trh rovněž ZenBook Flip S, nejtenčí konvertibilní notebook na světě a VivoBook Flip 14, notebook s displejem otočným o 360 stupňů, který nabízí 14” displej v těle běžného 13” zařízení. Dostupnost ani cena novinek pro český trh zatím nebyla oznámena.

ASUS Windows Mixed Reality Headset

ASUS Windows Mixed Reality Headset je postaven na technologii firmy Microsoft, která je určena k zobrazování zážitků ve smíšené reálné a virtuální realitě. Headset se vyznačuje designem se vzorem 3D polygonů a lehkou konstrukcí. Váží méně než 400 gramů a má polstrování vyrobené z antibakteriálních materiálů. Brýle se vyznačují speciálním designem, který snižuje při nošení tlak na nos a obličej. Díky tomu umožňuje je lze pohodlně používat po delší dobu.

ASUS Windows Mixed Reality Headset obsahuje dvě čelní sledovací kamery s funkcí určování polohy six-degrees-of-freedom (6DoF). Na rozdíl od jiných headsetů nepotřebuje ASUS Windows Mixed Reality Headset externí senzory nebo speciální software, takže jeho nastavení je jednoduché a uživatelé ho mohou začít používat ihned.

ZenBook Flip 14

ZenBook Flip 14 (UX461) je nejtenčí zařízení 2v1 na světě s výkonnou samostatnou grafickou kartou. Tento pouhých 13,9 mm tenký a 1,4 kg vážící notebook je vybaven dotykovým displejem otočným o 360°. Displej podporuje ovládání stylusem ASUS Pen a technologii Windows Ink. O výkon se stará čtyřjádrový procesor Intel Core i7 osmé generace, 16 GB operační paměti a grafická karta NVIDIA GeForce MX150. Nechybí výkonné SSD úložiště 512 GB PCIe x4 či zvukový systém od Harman Kardon. ZenBook Flip 14 dále disponuje 14” NanoEdge Full HD displejem s tenkým rámečkem při zachování velikosti šasi, které je běžné pro 13palcové notebooky. Díky až 13hodinové výdrži baterie lze notebook používat prakticky celý den bez nabíjení. Novinka pracuje s operačním systémem Windows 10 a je vybavena snímačem otisků prstů pro rychlé a bezpečné přihlášení prostřednictvím Windows Hallo. ZenBook Flip 14 bude k dostání ve zlatém a šedém barevném provedení.

ZenBook Flip 15

ZenBook Flip 15 (UX561) je výkonné a všestranné konvertibilní zařízení, které nabízí 15,6” displej otočný o 360°. K dispozici budou varianty se 4K (Ultra HD) či Full HD dotykovým NanoEdge displejem s širokými pozorovacími úhly (až 178°) a podporou ovládání stylusem. Jde o dosud nejvýkonnější ZenBook Flip v nabídce ASUSu. Je osazen procesorem Intel Core i7 nejnovější osmé generace a až 16 GB operační paměti RAM DDR4 (2400 MHz). Vybaven je dále samostatnou grafickou kartou NVIDIA GTX 1050, až 2TB pevným diskem v kombinaci s 512GB SSD diskem, portem USB-C s technologií Thunderbolt a výkonným zvukovým systémem od Harman Kardon se čtyřmi reproduktory.  ZenBook Flip 15 se bude prodávat v šedé nebo stříbrné barvě.

ZenBook Flip S

ASUS ZenBook Flip S (UX370) je aktuálně nejtenčím (a zároveň jedním z nejlehčích) konvertibilních notebooků na světě. S profilem tenkým pouhých 10,9 mm a hmotností 1,1 kg v sobě kombinuje eleganci s pohodlím a všestranností displeje otočného o 360°. Speciální kloub ErgoLift disponuje dvoustupňovým mechanismem, který zvedne a nakloní klávesnici do polohy vhodné pro psaní ve chvíli, kdy je displej vyklopen v úhlu 135°.

ZenBook Flip S pracuje na operačním systému Windows 10, může být vybaven procesorem až Intel Core i7-8550U či rychlým 1TB PCIe SSD diskem. Aby se ZenBook Flip S nepřehříval, využívá chladicí systém s nejmodernějšími komponenty včetně pouhých 0,3 mm tenkého ventilátoru z tekutého krystalického polymeru. Dotykový displej NanoEdge s rozlišením až 4K Ultra HD podporuje aktivní stylus a nabízí skvělý obraz a interaktivní ovládání. Pro okamžité přihlášení prostřednictvím funkce Windows Hello je ZenBook Flip S vybaven jedním z nejmenších senzorů otisků prstů, který v noteboocích najdete. Jeho rozměry jsou 16 x 3,6 mm a funguje v režimu notebooku i tabletu díky funkci Windows Hallo.

VivoBook Flip 14

VivoBook Flip 14 (TP401) je 14palcové konvertibilní zařízení, které lze prakticky používat buď jako notebook, nebo v různých tabletových režimech. Byl navržen pro ty, kteří tráví hodně času na cestách a potřebují při tom pracovat – i proto je pouhých 15,4 mm tenký a váží jen 1,5 kg. Svými rozměry odpovídá 13” notebooku, i když je v něm větší 14” NanoEdge Full HD displej. Ten potěší širokými pozorovacími úhly  a 74,3% poměrem displeje k tělu zařízení. Dostatečný výkon zajišťuje energeticky úsporný procesor Intel Core i7 sedmé generace. Notebook je naprosto tichý i v záteži díky pasivnímu chlazení bez ventilárů. Podpora pera ASUS Pen umožňuje interaktivní ovládání.

ZenBook 13

ZenBook 13 (UX331) je elegantní 13” notebook s povrchovou úpravou imitující křišťál. Určen je zejména těm, kteří upřednostňují mobilitu – jeho tělo je tenké pouhých 13,9 mm a váží 1,12 kg. Disponuje tenkým 4K Ultra HD dotykovým displejem s technologií NanoEdge, a je proto mnohem kompaktnější než většina klasických 13” zařízení. Současně je i vůbec nejtenčím notebookem na světě s výkonnou grafikou NVIDIA GeForce MX150, která zvládne bez potíží úpravu fotografií a videí, sledování filmů či hraní nejnovějších her. Nechybí ani nejnovější procesor Intel Core i7 osmé generace, který lze v případě potřeby taktovat až na 3,7 GHz, což společně se 16 GB operační paměti a 1TB PCle SSD diskem znamená, že s tímto modelem opravdu na nic čekat nebudete.

VivoBook S14

Tenký, lehký a stylový 14” notebook s profilem 18,8 mm a hmotností jen 1,3 kg – takový je VivoBook S14 (S410). Díky zlaté či šedé povrchové úpravě představuje navíc novinka opravdu stylový designový doplňek nejen na cesty. Displej s technologií NanoEdge, charakteristický rámečkem tenkým 7,8 mm, poskytuje uživatelům dostatečně velkou plochu pro sledování obsahu. Pozadu nezůstává ani výkon, který obstarává procesor Intel Core i7-8550U osmé generace, až 16 GB operační paměti RAM DDR4 a grafická karta NVIDIA GeForce MX150.

Autor: Petr Smolník, šéfredaktor

Související příspěvky