Šifrovaný USB disk s klávesnicí DataTraveler 2000 má nové varianty

KANKRY

Kingston Digital rozšířil rodinu šifrovaných USB flash disků DataTraveler 2000 o disky s kapacitou 4 a 8 GB. Ty rozšiřují stávající modelovou řadu disků v kapacitách 16, 32 a 64 GB.

Všechny disky DataTraveler 2000 jsou certifikovány podle FIPS-197 a všechny mají 256bitové AES hardwarové šifrování a ochranu PIN pomocí přístupu přes integrovanou alfanumerickou klávesnici.

Disky DataTraveler 2000 jsou určeny na globální zabezpečení dat IT profesionálů, malých až středních firem a koncových uživatelů z obchodní sféry, kteří potřebují a vyžadují ochranu dat na svých USB. Nasazení disku DataTraveler 2000 je snadné i v pracovním prostředí, kde se používají různá zařízení a různé operační systémy, protože je samotný disk nezávislý na operačním systému a je kompatibilní se standardy USB 2.0, USB 3.0 nebo USB 3.1 Gen 1. Disky jsou vybaveny vlastním hardwarovým kryptováním všech svých dat šifrou AES o síle 256 bitů v režimu XTS. Šifrování probíhá na úrovni disku a není proto nutné instalovat žádný software nebo ovladače hardwaru.

Pomocí alfanumerické klávesnice na disku DataTraveler 2000 ho může uživatel zamknout heslem nebo kombinací číslic snadno použitelného PIN kódu. Ještě vyšší zabezpečení je garantováno díky funkci automatického uzamčení, které se aktivuje ihned při odpojení disku od hostitelského zařízení. Navíc se šifrovací klíč i heslo zablokují, když se 10x zadá neplatný údaj, aby se tím zabránilo pokusům o jejich prolomení tzv. „brutální silou“. Konstrukce disku DataTraveler 2000 je navržena s ohledem na vysokou odolnost proti působení každodenních vlivů, jako je voda a prach, ho chrání hliníkové pouzdro.

-LiM

Související příspěvky