Vydejte se za zážitky

Gorenje ICY 3500 DP

Jste rádi v pohybu, ale už vás nebaví ubytování v hotelích, které jsou si všechny dost podobné? A navíc bez soukromí? Vyzkoušejte glamping! Můžete být v bezprostředním kontaktu s přírodou, ale to ještě neznamená, že přijdete o pohodlí a vymoženosti moderní doby!

Pro seznámení s glampingem, tedy kempingem s nádechem nevšedního luxusu, je nejvyšší čas: sezóna začíná a je před námi pozdní jaro a hlavně bezstarostné, vlídné léto. Kde se dá tahle trocha nevšední romantiky prožít? Třeba v upravené maringotce na okraji klidného kempu, v domku v koruně vzrostlého stromu, nebo na břehu rybníka s pohledem na vánkem zčeřenou hladinu.

Někde jde o pár metrů čtverečních, jinde může být i velkoryse rozvržená ložnice s obývacím pokojem, terasou a vodním molem. V některém místě je i sprchový kout s teplou vodou a elektrická přípojka. Tu využijete nejen pro fén nebo holicí strojek, ale třeba i pro přenosný indukční vařič, který jednoduše připojíte do běžné zásuvky.

Na něm si připravíte parádní snídani, jen co se pokocháte ranním sluníčkem a kapkami rosy, co se lesknou v trávě jako malé perly. A až se vrátíte z procházky nebo projížďky širou krajinou, přijde zase čas na něco dobrého. A nemusí to být jídlo z jednoho hrnce, ale klidně šťavnaté restované masíčko s přílohou.

Přenosný indukční vařič, třeba Gorenje ICY 3500 DP, funguje stejně jako vestavná indukční deska na principu elektromagnetické indukce. Teplo vzniká pouze v místě kontaktu s nádobím, takže nedochází ke zbytečným ztrátám a provoz je rychlý a velmi úsporný. A když dovaříte a hrnec sejmete z plotýnky, během krátké chvíle přestane hřát a velmi rychle vychladne. Vaření na indukčním vařiči je tedy i naprosto bezpečné – pro okolí i pro nenechavé dětské prstíky.

Pomocí jednoduchého displeje s praktickým posuvníkem můžete nastavit devět stupňů výkonu s požadovanou přesnou teplotou 60, 80, 120, 150, 180, 200, 220 a 240 °C. Nastavit jde i dobu vaření – až na 180 minut. Po uplynutí času se varná deska sama vypne a zazní alarm. Ani nemusíte nic hlídat, v podstatě „SE TO“ udělá samo. Deska je velmi tenká – má na výšku jen 45 mm a snadno ji sbalíte do auta na cesty nebo v létě na chalupu. Skvělou službu odvede třeba i při pikniku na městské terase. Stojí 4499 Kč.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment