ANC sluchátka Bose QuietComfort Headphones

ANC sluchátka Bose QuietComfort Headphones

Bose je průkopníkem sluchátek s ANC a její profesionální modely používají již mnoho let piloti velkých letadel pro srozumitelnou komunikaci v extrémně hlučném prostředí. Začátkem října letošního roku přichází na náš trh první zástupce nejnovější generace bezdrátových ANC sluchátek Bose s označením QuietComfort Headphones, zkráceně QC Headphones. Jedná se o přímého nástupce modelu QC 45 a jak je z názvu zřejmé, Bose přerušuje s uvedením nejnovější generace řadu označovanou čísly (QC 25, 35 a 45). Nyní jednoduše „Headphones“.

Vylepšený zvuk i potlačení nežádoucích ruchů

Základní dovednost, kterou by měla sluchátka splňovat, je kvalitní a věrný zvuk. V tomto ohledu se všechny audio produkty Bose již víc než 50 let řadí mezi nejlepší produkty na celosvětovém trhu. QuietComfort Headphones nabízí oproti svému předchůdci opět vylepšený zvuk a pokrokovější automatickou optimalizaci ekvalizace podle žánru přehrávané hudby. Základem působivého zvuku jsou špičkové měniče a nenahraditelné zkušenosti vývojářů Bose. Podle vlastních preferencí lze v aplikaci Bose Music upravovat reprodukci pomocí ekvalizéru.

Ideální poslechové podmínky nebo vytvoření osobní bubliny klidu v rušném prostředí zajišťuje vynikající aktivní potlačení okolních ruchů, které bylo také mezigeneračně vylepšeno. Nové mikrofony snímají zvuky ze všech stran kolem sluchátek (například na rušné ulici) a výkonná elektronika je při reprodukci dokáže velmi efektivně „vymazat“. Stejným způsobem umí sluchátka odfiltrovat ruch v kanceláři a uživatelé je mohou účinně využít pro zvýšení soustředění při práci – ať už „nasucho“ bez puštěné hudby nebo s vhodně zvolenou zvukovou kulisou.

Při komunikaci s lidmi v nejbližším okolí bez nutnosti sundávání sluchátek mohou uživatelé spustit pomocí stisku tlačítka Aware mód, který naopak vpustí do uší zvuky zvenčí včetně vlastního hlasu, což umožňuje přirozenou komunikaci a předchází také nepřirozenému zvyšování hlasitosti při rozhovoru.

Větrný štít při handsfree hovorech

V pořadí druhou nejdůležitější vlastností moderních bezdrátových sluchátek je kvalita handsfree hovorů. I ta doznala díky nově použitým mikrofonům a elektronice zlepšení. A navíc, Bose QC Headphones jsou poprvé vybaveny technologií označovanou jako „Wind Block“, která zlepšuje poslech i hovory nejen ve větru, ale také obecně v rušném prostředí. Díky tomu je srozumitelnost při telefonování opět lepší.

Co se týká konstrukce, QC Headphones zachovávají nezaměnitelný design sluchátek ikonické řady QuietComfort, která je dlouhodobě oceňována pro pohodlné provedení a ideální vyladění komfortu nošení během celého dne a bezpečného držení na uších.

24 hodin hudby

Uživatele, kteří občas zapomenou svá zařízení dobít, potěší zvýšená výdrž na vestavěné baterie, která poskytuje sluchátkům na jedno plné nabití energii až na 24 hodin hlasitého poslechu a telefonování, což reálně představuje dvoudenní poslechový maraton. Dobíjení je vyřešeno pomocí dnes nejuniverzálnějšího konektoru USB-C a doba nabíjení při úplně vybité baterii je 2,5 hodiny. Pokud by energie přece jen došla, umožňují sluchátka také poslech pomocí dodaného kabelu (stereo jack 2,5 mm na stereo jack 3,5 mm). Pro bezpečné přenášení bez rizika poškození sluchátek je součástí dodávky pevné kožené pouzdro. Bezdrátovou komunikaci QC Headphones s telefonem, tabletem, počítačem nebo jiným zdrojem hudby zajišťuje technologie Bluetooth 5.1.

První dodávka nových sluchátek Bose QuietComfort Headphones se na našem trhu začne prodávat již 10. října letošního roku. Na výběr bude standardně černé a kouřově bílé provedení, zároveň se očekává také limitovaná edice v cypřišově zelené barvě. Doporučená koncová cena sluchátek Bose QC Headpholes bude při uvedení na trh 9 990 Kč.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment