Chytré topení si zapnete přes mobil a ušetříte

Chytré topení AENO

Až 50% úspora energie a technologie infračerveného vytápění, která je šetrná k životnímu prostředí, a navíc v minimalistickém provedení.

Značka AENO nyní rozšířila svou produktovou řadu o ekologické a chytré topení s energeticky úsporným infračerveným a konvekčním způsobem ohřevu. Rostoucí ceny elektřiny a účty za vytápění způsobují paniku a „vítr“ nejen v českých peněženkách. Řešením jsou tak úsporné produkty, které dlouhodobě ušetří peníze.

Tento topný panel funguje na jiném principu než běžná topidla. Využívá totiž technologii infračerveného vytápění, v porovnání s běžnými topidly nevyfukuje a nevysušuje vzduch, nevíří prach, nevytváří škodliviny, zápach ani hluk. Pomocí infračervených vln vyhřívá všechny objekty v místnosti včetně podlahy, zdí a nábytku. Při vstupu do místnosti se člověk díky tomuto odlišnému principu postupně a přirozeně aklimatizuje. Vytápění funguje podobně jako slunce, ačkoli na rozdíl od něj toto topení emituje pouze neškodné infračervené záření, které primárně zahřívá objekty a až sekundárně vzduch uvnitř místnosti. Díky tomuto způsobu vytápění dokáže efektivněji, příjemněji a rovnoměrněji vytopit prostory. Topení od AENO nevynakládá přebytečnou energii na provoz ventilátorů a ohřev vzduchu, tím dokáže zajistit vysokou efektivitu a úsporu energie.

Úspora energie

Topení je vhodné pro vytápění místností do 30 m2. Při běžném provozu topení rychle a efektivně využívá méně než 700 W výkonu. Jakmile je místnost vyhřátá na nastavenou teplotu (komfortní teplota je přibližně 22–24 °C), topení se automaticky vypne, čímž nedochází k plýtvání elektrickou energií. Udržování teploty v místnosti je pak vždy levnější. Uživatel může ušetřit energii i peníze a zůstat v teple po celou topnou sezónu.

Designové provedení

Díky ultratenkému minimalistickému provedení, se topení dokonale hodí do jakéhokoli interiéru. Uživatel si může vybrat mezi černým (model Aeno GH2S) nebo bílým (Aeno GH1S) provedením a rozhodnout se, zda bude neviditelně splývat (bílá na bílé), nebo zdůrazňovat (černá na bílé) svůj styl. Tento model se hodí do jakéhokoli obývacího pokoje nebo kanceláře, kde šetří peníze a zajišťuje zdravé bydlení a domácí pohodu.

Bezpečné i pro děti a mazlíčky

Pro klid rodičů je topení vybaveno dětským zámkem, proto může být umístěno i v dětském pokoji. Tlačítko pro uzamčení v mobilní aplikaci zajistí, aby dítě omylem nezapnulo zařízení.

Topení taktéž uživatele upozorní v případě, že dojde k pádu/převrácení topení. V tomto případě se topení automaticky vypne, spustí alarm a odešle upozornění do chytrého telefonu.

Ovládání i přes mobil

Uživatel může své topení ovládat odkudkoli pomocí uživatelsky přívětivé aplikace AENO dostupné v několika jazycích, včetně češtiny, dostupné na Google Play nebo App Store. V nabídce je celá řada možností pro ovládání zařízení: zapnutí/vypnutí, nastavení teploty v místnosti, vytvoření časového plánu vytápění (např. určitá teplota přes den, jiná v noci), vytváření scénářů s více zapnutými/vypnutými topeními nebo sledování spotřeby energie.

Výhodou aplikace je, že se používá pouze jedna pro všechna další zařízení od značky AENO, jako jsou mixér, robotický vysavač, a další. Navíc pokud chcete, můžete udělit přístup k ovládání zařízení i dalším uživatelům, stačí zadat jejich emailovou adresu.

Instalace, dostupnost a servis

Pomocí jednoduchých kroků zprovozníte topení během pár minut. Lze jej umístit na podlahu i na stěnu ve vodorovné i svislé poloze, držáky jsou součástí balení. Topení zapojíte do zásuvky a aktivujete jej prostřednictvím aplikace AENO dle pokynů na obrazovce telefonu.

Toto úsporné topení, které je vyrobené z prvotřídních materiálů, tvrzeného smaltovaného skla a eloxovaného pískovaného hliníku, lze pořídit u následujících prodejců: Alza.cz, Datart.cz, Electroworld.cz, iStyle.cz, Smarty.cz

Na značku AENO se lze spolehnout i díky globální síti servisních center AENO Care ve střední a východní Evropě a Asii. Pokud vaše zařízení AENO vyžaduje opravu, bezplatně jej opraví nebo vymění do 2 let od zakoupení prostřednictvím prodejce.

Vlastnosti topného panelu Aeno GH1S a GH2S:

  • Příkon pouze 700 W pro místnosti do 30 m2
  • Úhel vyzařování až 300° (v závislosti na místě instalace)
  • Šetrný pohotovostní režim max. 2 W
  • Ovládání přes aplikaci AENO s monitoringem spotřeby
  • Podpora hlasových asistentů Amazon Alexa a Google Assistant
  • Instalace na podlahu (vodorovně) i na stěnu (vodorovně i svisle)
  • Kompletní montážní sada v balení

Související příspěvky

Leave a Comment