LOLkový monitor je tady, YOP

recenze monitor AGON AOC AG275QXL LoL

V dubnu jsme vám v článku na GG představili žhavou novinku a tou byl první monitor na světě, inspirovaný hrou League of Legends.

Značka AGON by AOC se spojila s Riot Games, aby společně představili první monitor inspirovaný League of Legends a její technologií Hextech. Monitor AGON PRO AG275QXL – AGON League of Legends Edition, má jedinečný design a speciální funkce vytvořené speciálně pro zážitek z MOBA.

Tolik tisková zpráva společnosti. A nyní se pojďme na tento designový kousek podívat očima bývalého hráče LOL Vítka Moravce a jeho kolegy v redakci GG Ondřeje Berana.

Vít Moravec LoL

Právě se nám do redakce dostal na recenzi jedinečný kousek, který teprve nedávno uvedly na celosvětové premiéře společnosti AGON by AOC a Riot Games.

Monitor máme v redakci krátce, takže na dlouhodobý test si musíte ještě počkat. Prozatím vám krátce představíme, co tento model přináší a pokud ho budete chtít vidět, můžete se za námi zastavit a tento monitor si vyzkoušet v novém showroomu GG CLUBU v Praze Modřanech již v druhé polovině prázdnin.

Po vzhledové stránce se jedná o velmi povedený kousek. Jeho zlatý design je ikonický pro tématiku League of Legends. Dokonale ho také doplňují LED prvky, které najdeme na zádech monitoru, a hlavně na jeho stojanu. Toto osvětlení nabízí spoustu variací a barevných efektů. Hráč si tedy může vybrat, jestli mu monitor bude blikat všemi barvami, nebo jen decentně svítit. Za nás byla nejlepší zlatá pulzující barva, která náramně seděla k designu celého monitoru a dokázala jeho vzhled posunout ještě o něco více.

AGON LoL 1Mezi další skvělé aspekty monitoru patří jeho přidané funkce, které u normálních monitorů k dispozici nemáme. Například takzvaný LoL mode. Jedná se o režim, který vykresluje barvy a podává lepší a plynulejší zážitek ze hry League of Legends. Dále zde nalezneme LoL QuickSwitch, Light FX Sync a exkluzivní zvuky při zapnutí a vypnutí monitoru. Co se specifikací týče, tak nezklame příležitostné, ba ani profesionální hráče. Může se chlubit 170 Hz a odezvou 1ms. Je zde také identický zvuk zapínání, který můžeme slyšet v League of Legends champion selectu.

A teď trochu technikálií:

Monitor 27″ AOC AG275QXL obohatí vaši PC sestavu o panel s celkovou úhlopříčkou 27″. Poměr stran je 16:9. Obraz vykresluje tzv. technologie IPS, která se může pyšnit vysokou kvalitou obrazu a velkými pozorovacími úhly. V rozlišení monitor dosahuje 2560 × 1440 px. Odezva pouhých 1 ms je téměř nutností při hraní her kde zůstává obraz stále ostrý i při rychlých pohybech. Obnovovací frekvence 170 Hz patří k nadprůměrným hodnotám, šetří vaše oči a plynule vykresluje. Společnost AOC udává jas na 400 cd/m2. Pro nejnáročnější uživatele je důležitá barevná hloubka, u tohoto modelu je to 10 bit. K propojení s grafikou poslouží DisplayPort 1.4 a HDMI 1.4.

AGON by AOCJeho celkové rozměry jsou 61 × 42 × 25 cm, výšku můžete nastavit dle potřeby. Mimo klasického stojanu se udrží i na zdi držákem VESA. Počítat musíte s hmotností 7,84 kg. Větší variabilitu užití skýtá pivot, obrazovku lze pak otočit o 90°. Součástí, která není tak častá jsou zabudované reproduktory, které svou kvalitou vystačí většině uživatelů. Pro pohodlí a pořádek v kabelech můžete tento model použít jako USB hub. Ústředním parametrem je vstup, u 27″ AOC AG275QXL je to typ DisplayPort 1.4 a HDMI 1.4. Přímo do monitoru připojíte reproduktory či sluchátka.

AGON LoL 3Základní parametry a specifikace LCD monitoru 27″ AOC AG275QXL:

  • Celkové rozlišení 2560 × 1440 px
  • Úhlopříčka 27″ (68,58 cm)
  • Typ rozlišení Quad HD
  • Technologie zobrazení IPS
  • Antireflexní povrch displeje s výbornou čitelností
  • Odezva 1 ms a obnovovací frekvence 170 Hz
  • Jas dosahuje hodnoty 400 cd/m2
  • Monitor je kompatibilní s držáky VESA 100×100
  • Monitor je díky pivotu možné libovolně otáčet
  • Stojan s možností nastavení výšky
  • Monitor je vybaven vestavěnými reproduktory
  • Praktický USB hub pro připojení dalších periferií
  • Pro zlepšení spánku po práci na počítači disponuje obrazovka filtrem modrého světla
  • Konektivita: sluchátkový výstup a usb 3.2 gen 1 (usb 3.0)

 

Závěr redakce: Po vzhledové stránce se jedná o velmi povedený kousek. Jeho zlatý design je ikonický pro tématiku League of Legends. Určitě bude spousta hráčů, kteří ho prostě budou chtít doma, protože je to LOL. Nicméně jsme očekávali, že monitor bude mít nějaké interakce pří hraní League of Legends při funkci LoL mode. Bohužel se při funkci LoL mode pouze změní barvy obrazu. Ale se stojanem to žádnou interakci nemělo, což je škoda. No možná nás to čeká v dalším modelu.

Za redakci GAMERS GENERATION a AVERIA TECHLAB dáváme tomuto modelu 4 hvězdy z 5ti možných.

Ondřej Beran, Vít Moravec

Související příspěvky

Leave a Comment