4K HDR herní projektor s velmi nízkou latencí

4K HDR herní projektor

Společnost BenQ, přední výrobce DLP projektorů, uvádí na trh model TK700STi. Světově první 4K HDR herní projektor s velmi nízkou odezvou je svými parametry určen pro herní segment. Kromě nízkého zpoždění na vstupu 4-16 ms nabízí projekci na krátkou vzdálenost, vysokou svítivost, kvalitní ozvučení, integrovaný systém Android TV a optimalizované herní režimy.

Zobrazovací a zvukové schopnosti

Projektor BenQ TK700STi se prezentuje 4K rozlišením 3840 x 2160 pixelů, svítivostí 3000 ANSI lumenů, podporou vysokého dynamického rozsahu HDR10/HLG, 96% pokrytím barevného prostoru Rec.709 a funkcí korekce barev v reálném čase.

Jeho hlavní předností je velmi nízká latence, která dosahuje pouhých 16 ms při 4K rozlišení a 60 Hz, což ho řadí na špičku mezi světově dostupnými 4K HDR projektory. Při přepnutí na Full HD pak nabízí ještě nižší hodnoty 8,33 ms při 120 Hz, resp. 4 ms při 240 Hz.

Jeho důraz na herní segment kromě rychlosti dále podtrhují i předkonfigurované režimy pro žánry FPS, RPG a sportovní (SPG) se specifickými nastaveními obrazu, zvuku a latence.

Ozvučení je zajištěno prostřednictvím jednoho 5W reproduktoru zvukového systému treVolo, který lze nastavit na několik vybraných zvukových režimů, jako jsou například kino, hudba, sport či hra.

Flexibilita umístění

Kromě klasických výškově stavitelných nožiček lze obraz projektoru přizpůsobit pomocí úpravy lichoběžníkového zkreslení 2D keystone s funkcí automatické vertikální korekce. Flexibilitu umístění do prostoru zajištuje také schopnost projektoru promítat obraz na krátkou vzdálenost, kdy necelé 2 m od stěny stačí na 100palcovou úhlopříčku. V případě potřeby je k dispozici 1,2x zoom.

Smart & Gaming

Označení chytrý herní projektor vlastní tento model díky certifikaci od společnosti Google a integraci operačního systému Android TV a obchodu Google Play. Adaptér dodávaný s projektorem umožňuje kromě stažení oficiálních aplikací pro Android také bezdrátový přenos obsahu přes AirPlay pro uživatele s iOS nebo Chromecast pro uživatele s Androidem. V rámci podporovaných zemí lze využít i služeb Google Assistant.

Dostupnost a cena

BenQ TK700STi doplňuje nedávno uvedený herní model X1300i a je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 33 490 Kč s DPH v České republice a 1279 euro s DPH na Slovensku.

TZ

@RadekVyskovsky

Související příspěvky

Leave a Comment