Plynové varné desky nejen do High-tech kuchyní

MultilevelFlame (3)

Nové plynové varné desky si vás získají, vedle designu i komfortní varnou plochou, výkonnými hořáky s krokovou regulací plamene MultilevelFlame nebo snadnou údržbou.

Desky v čistém, minimalistickém designu, sluší moderním i high-tech kuchyním. Barvu si můžete vybrat nejen nerez a černou, ale i bílou nebo neotřelou champagne s perleťovým efektem.

Hlavní výhodou plynové varné desky, je okamžitá a poměrně přesná regulace intenzity ohřevu. Že nevíte, jak moc přidat nebo ubrat plamen? Nevadí, pomůže vám funkce MultilevelFlame. Umožňuje přesně nastavit devět úrovní plamene, pro nejrůznější kuchařské techniky. Zapalování je integrované v ovládacích knoflících.

Pro ohřev velkého množství vody nebo intenzivní var či smažení a grilování ve velkých nádobách, se hodí výkonný dvoukorunkový hořák s vysokým výkonem až 3,7 kW. Díky speciálnímu tvaru a optimální absorpci tepla, zkracuje dobu přípravy až o 20 %. K některým modelům jde dokoupit i speciální držák pánve WOK.

Údržba plynových desek není náročná, úprava nerezového povrchu nanotechnologií iXelium, brání přilepení připravovaného jídla na povrch desky, chrání její povrch před poškrábáním, změnou barvy a stárnutím. Na čištění povrchu není třeba používat čistící prostředky, postačí mokrá měkká houbička. Vysokou odolnost povrchů upravených nanotechnologií iXelium proti zažloutnutí, poškrábání a korozi potvrdila nezávislá zkušebna TÜV Rheinland Italia. A desky s povrchem ze speciálního tvrzeného skla se čistí stejně snadno, jako indukční desky.

Pokud máte dost místa a navíc milujete exotickou kuchyni nebo grilování, nemusíte se spokojit s klasickou 60cm varnou deskou, ale můžete sáhnout třeba po GOWL 728/NB v šířce 73 cm, s pěti plynovými hořáky. Má zmíněný dvoukorunkový hořák s výkonem 3,7 kW.

Tato deska s elegantním povrchem z černého tvrzeného skla zapadne do jakékoli kuchyně i díky bezrámečkovému provedení – dá se efektně zafrézovat do pracovní desky.

Některé modely jsou osazeny masívními dvoudílnými litinovými mřížkami s rámem, které k sobě těsně přiléhají. Poskytují oporu hrncům a rendlíkům a probíhají nad varnou deskou i mimo varné plotýnky. I když nádobí hodně rychle posouváte, nestane se vám, že by se nádobí převrhlo a obsah se rozlil.

Související příspěvky

Leave a Comment