Kovový elegán ve třech stylových barevných odstínech – Verbatim Store’n’Go ALU Slim

Verbatim Store'n'Go ALU Slim

I když sázíte na cloud, některá data je prostě potřeba mít u sebe. V tom případě je navíc příjemný bonus je mít na něčem, co má styl. Přenosný 2,5“ pevný disk Verbatim Store’n’Go ALU Slim, nabídne kapacitu až 2 TB a vypadá zatraceně dobře. Pouzdro z  leštěného hliníku vám rozhodně ostudu neudělá. Navíc, vzhledem k tomu, že zvládá až 5 Gb/s, ani zdržovat nebude.

VerbatimDůležitá data bychom měli mít na více místech, v několika nezávislých kopiích. Ale ani to nemusí někdy stačit, jak se třeba před nedávnem přesvědčil americký Garmin. Takže není na škodu, když máte ještě jednu kopii u sebe v tašce s notebookem, na externím disku. I když takového elegána jako je Verbatim Store’n’Go ALU je na to možná škoda – toho budete rádi připojovat k USB portu co nejčastěji. Jen ať ho každý vidí. Protože upřímně řečeno, budou vám ho trochu závidět.

Blyštivá elegance

Externí disk je dodáván v kapacitě 1 nebo 2 TB, v obou případech je to více než dost na uložení všech souborů, které chcete mít po ruce. A klidně si k záplavě pracovních dat můžete přidat nějakou hudbu nebo filmy. Tedy pokud jste si je pořídili legálně a nehrozí, že si s nimi na disk nepřidáte něco opravdu nechtěného. Ať již zvolíte jakoukoli kapacitu, bude samotný disk uložen v elegantním pouzdře z leštěného hliníku. Vybrat si můžete vesmírně šedou, stříbrnou nebo zlatou variantu. Ale chybu neuděláte ani s jednou. Disk je navíc tlustý, vlastně spíše tenký, jen 9 mm a váží 150 gramů. I když si ho necháte v náprsní kapse, tak o něm vlastně ani nebudete vědět.

Technologie USB 3.2 Gen 1 zajistí přenos dat rychlostí až 5 Gb/s, takže ani zkopírování většího souboru není žádný problém. V dodávce najdete kabely s konektory USB-A a Micro-USB, stejně jako redukci na USB-C. Disk tak připojíte naprosto bez problémů k PC, TV, Macům, ale i k některým smartphonům, což z něj dělá opravdu univerzálního pomocníka pro přenos dat. Že nepotřebuje speciální napájení je asi trochu zbytečné dodávat.

Pro uživatele Windows je k dispozici také sada softwarových nástrojů. V ní najdete Nero Backup software pro intuitivní a jednoduché zálohování souborů, program, který dokáže přizpůsobit spotřebu energie aktuálnímu zatížení disku Green Button energy, a také aplikaci pro snadné zformátování či přeformátování disku, pokud ho potřebujete vyčistit.

Související příspěvky

Leave a Comment