Načíst CD či DVD? Je tu Verbatim External Slimline CD/DVD Writer s USB-C

Verbatim External Slimline CD-DVD Writer

Verbatim„Pošlu vám CD s daty,“ prohlásí obchodní partner. Schválně, jak dlouho budete přemýšlet, jestli máte vůbec CD/DVD mechaniku ve svém počítači? Nejspíše ne, přesto se přehrání CD či DVD občas hodí. A proto je tu externí vypalovačka Verbatim External Slimline CD/DVD (PN43886), malá krabička, kterou můžete mít hozenou v brašně pro všechny případy. Váží jen něco přes 200 gramů, to vás obtěžovat nebude.

Pustit si na notebooku film z DVD nebo si předávat data vypálená na CD, bylo ještě před pár lety naprostým standardem. Jenže tenhle nosič už dávno ustoupil ze slávy. A protože u současných notebooku jsou malé rozměry a nízká váha alfou i omegou, právě CD/DVD mechanika se postupně vytratila. Většina uživatelů si toho ani nevšimla. Zjistí to teprve ve chvíli, kdy se jim nějaké to CD či DVD dostane do rukou a oni ho potřebují přehrát. Zkuste se zeptat kolegů ve středně velké kanceláři – schválně, na kolikátý pokus uspějete.

Krabička do kapsy

Ono by v dnešní době ani nedávalo moc smysl zbytečně mechaniku v notebooku mít. Tak jak tak, pořád nějakou energii spotřebovává. Přesto vás ale potřeba přečíst nebo vypálit disk nemusí zaskočit. Verbatim nabízí externí CD/DVD vypalovačku. To by samo o sobě nebylo nic nového. Nicméně aktuální model využívá pro připojení USB-C, což mimo jiné znamená, že k provozu nepotřebujete žádný další adaptér či zdroj. Samotná mechanika má elegantní černý design vyrobený z leštěného hliníku. Váží jen 207 gramů a má rozměry 145 x 133 x 11 mm. Pokud si ji zastrčíte do kapsy u notebookové brašny, snadno na ní zapomenete. Ale jen do chvíle, než vám někdo podá CD.

Součástí dodávky je také populární Nero Burn&Archive, program, bez kterého bychom se před pár lety neobešli. Ale ani po letech neztratil nic na své uživatelské vstřícnosti a spolehlivosti. Mechanika i Nero Burn&Archive jsou navíc plně kompatibilní s archivační technologií MDisc. Ta dokáže prodloužit životnost záznamu na CD či DVD až na 1000 let. Vzhledem k tomu, že cena vypalovacích médií je dnes poměrně nízká, můžete s pomocí vypalovačky od Verbatimu vytvořit druhé kopie záloh svých důležitých dat, ať již pracovních či soukromých. A někteří možná i jedinou kopii.

Velmi příznivá je i cena samotné mechaniky, která navíc zvládne všechny běžně používané formáty CD nebo DVD, včetně dvouvrstvých DVD s kapacitou až 4,7 GB. Zkrátka tenhle pomocník v tašce zbytečně zabírat místo rozhodně nebude.

Související příspěvky

Leave a Comment