Indukční varné desky s technologií 6. smysl

Varné desky

Nové indukční varné desky jsou vybavené skvělým pomocníkem: technologií 6. SMYSL. Díky ní zvládnete ty nejčastější kuchařské postupy. Ať už potřebujete zvolna rozpouštět choulostivé potraviny jako máslo nebo čokoládu, dusit, udržovat v teple, nebo rychle přivést k varu větší množství vody, čtyři přednastavené funkce samy nastaví ideální teplotu. Stačí jen vybrat požadovaný způsob vaření a varná deska se sama postará o zbytek.

Jsou vybavené řadou funkcí, které vám pomohou co nejlépe využít plochu varné desky se všemi jejími talenty, intuitivně ovládat varné zóny a propojovat je tak, aby se na ně vešly hrnce a pánve jakékoliv velikosti.

Funkce Connexion Zone umožňuje spojit dvě varné zóny umístěné vlevo za sebou do jedné zóny se stejnou úrovní tepla, abyste na ně mohli umístit třeba větší grilovací pánve nebo pekáče. Modely s funkcí FlexiCook také umožňují propojit varné zóny umístěné nalevo do jedné velké zóny se stejnou teplotou, ta je však celá aktivní, ať je pokrytá nádobím celá nebo pouze zčásti. Můžete tak plochu využít například tomu, že vaříte v jedné větší nádobě, nebo dvou či třech menších.

Varnou zónu FlexiMax naproti tomu tvoří 2 vzájemně spojené zóny v zadní části desky. Můžete je využít jako jednu velkou plochu pro přípravu pokrmů v objemných hrncích nebo pekáčích, anebo samostatně jako dvě zóny s různými teplotami.

Zprudka osmažte, zvolna poduste, udržujte v teple. A to vše pouhým posouváním pánve po flexibilní ploše varné desky. Přesně to umožňuje funkce FlexiSide se skvělou intuitivní funkci ChefControl, aniž byste se dotkli ovládacích prvků. Volba FlexiSide funguje podobně jako FlexiCook – také umožňuje propojit dvě varné zóny umístěné za sebou v levé části desky. Avšak díky čtyřem indukčním cívkám je teplo distribuováno ještě rovnoměrněji. Můžete tak vařit kdekoliv na celé propojené ploše. Funkce ChefControl totiž rozděluje flexibilní propojenou plochu do tří různých zón s různými teplotami – od vysoké po nízkou. Pouhým posunutím nádobí tak změníte intenzitu tepla, aniž byste cokoliv složitě nastavovali.

Úplnou svobodu vaření pak nabízejí nejvyšší modely s funkcí FlexiFull, kdy můžete neomezeně vařit na celé ploše varné desky v nádobách jakéhokoliv tvaru a velikosti. A díky funkci ChefControl, která propojenou plochu rozdělí do čtyř zón s různými teplotami, měnit intenzitu varu pouhým posouváním nádobí.

Díky novému uživatelskému rozhraní s posuvníky, vyhrazenými pro každou z varných zón, je ovládání intuitivní, rychlé a spolehlivé: stačí dotyk nebo přetažení posuvníku jedním prstem. Výsledek okamžitě vidíte na jednoduchém, velkém dotykovém displeji. A proti nechtěnému zapnutí desky je k dispozici dětský zámek.

Díky patentované, exkluzivní nanotechnologické úpravě skla iXelium, jsou indukční varné desky neuvěřitelně odolné proti poškrábání, nečistotám a chemikáliím a povrch z černého tvrzeného skla si uchovává dlouhodobý lesk. Desky se navíc opravdu snadno čistí.

Související příspěvky

Leave a Comment