Klimatizace nejen ochladí, ale i vyčistí vzduch od virů, bakterií a alergenů

hisense_ac_2020_ambient_lifeystle

Klimatizace funguje na jiném principu než ventilátory. Vzduch ochlazuje prostřednictvím „chladiva, ideálně ekologického, které nijak nedoplňujete. Základní verzi představují přenosné klimatizace, tu pokročilou pak nástěnné klimatizace s vnitřní a vnější jednotkou.

Výhodou klimatizací je i to, že se postarají také o čistotu vzduchu pomocí filtrů – poměrně běžným standardem bývá uhlíkový filtr. Čištění vzduchu ale může být mnohonásobně důkladnější, například díky filtrační soustavě, která má pět vrstev spolehlivých filtrů: katechinový, HEPA, aroma, filtr se stříbrnými ionty a filtr s vitaminem C. Ve druhé řadě pak pečují o čistotu vzduchu v místnostech i pomocí uhlíkového filtru. O zdravé prostředí se ještě navíc postará i  generátor studené plazmy, což je technologie, která mimořádně efektivně odstraňuje i nízké koncentrace škodlivých částic ve vzduchu a pachy, a to i v průmyslu.

Při výběru klimatizace nepodceňte ani další funkce, které pomohou zajistit potřebný komfort v celém prostoru hlavně tehdy, když jej potřebujete. Některé využívají AI a smart technologii TMS, aby automaticky zajistily optimální teplotu, vlhkost a distribuci vzduchu v místnosti. Mají lamely, které se natáčejí do všech směrů, takže se upravený vzduch dostane do každého zákoutí. Jsou ale vybaveny i kamerou detekující pohyb osob, a podle toho upravují proudění vzduchu, takže se vám nestane, že byste se ocitli v nepříjemném průvanu. Navíc i pomocí ovladače lze omezit foukání chladného vzduchu do míst, kde chcete například delší dobu sedět.

Související příspěvky

Leave a Comment