Realme X2 PRO

REALME X2 PRO

realme logoAčkoliv je značka Realme na trhu teprve od minulého roku, dokázala se už zařadit mezi nejprodávanější mobily světa. A není se čemu divit, když nabízí úžasný výkon, kvalitu zpracování, ale i cenu. Důkazem je i nejnovější přírůstek Realme X2 Pro – vlajková loď této společnosti.

Ten totiž nabízí bezkonkurenční vybavení v dané cenové hranici s jedním z nejlepších chipsetů Snapdragon 855+, úchvatným čtyř čočkovým fotoaparátem s 64 MP a 20násobným hybridním zoomem, 50 W nabíjením a Super AMOLED obrazovkou s obnovovací frekvencí 90 Hz! Že to je málo? Přidejte k tomu 8 GB operační paměti, 128 GB uložiště a dokonalou voděodolnost díky které nemusíte řešit, že vám na mobil ukápla nějaká ta tekutina a zjistíte, že v cenovce kolem 12 899 Kč nenajdete nic lepšího.

Z hlediska designu

nenabízí Realme X2 Pro nic nového a oproti svému bratříčkovi Realme 3 Pro působí lehce lacině. Jenže to je opravdu jen první dojem. Stačí si totiž tento trošku těžký 199 g a 8.7 mm tlustý mobil vzít do ruky a zjistíte, že je to úplně jinak. Na přední i zadní části mobilu najdete oděru vzdorné sklo Gorilla Glass 5 a kovový rámeček, který se s ním dokonale prolíná a působí v ruce abnormálně dobrým pocitem.

Mobil samozřejmě disponuje ultra rychlým nabíjecím portem USB-C a vstupem na sluchátka. Celkový dojem pak podtrhává již dříve zmíněný 6.5 palců velký Super AMOLED displej s 90 Hz, HDR10+ a tmavým módem k zvýraznění dokonalé černé barvy. Tu vám neskazí ani občasná bouřka. Mobil má totiž navíc NANO úpravu s ochranou proti šplíchancům a totální odolností IP68, která prošla nejedním vodním testem s perfektními výsledky. Realme X2 Pro neublížila ani sprcha ani kompletní ponoření do vody po dobu 10 minut!

Systém s herním režimem

Realme X2 Pro běží na ColorOS 6.1 založené na Android 9 Pie. Nejsem zrovna velkým fanouškem daného UI, ale nemohu tomuto systému vytknout nic jiného. Nabízí totiž funkce jako chytrého asistenta, efektivní power management a také Game Space neboli herní režim. Ten dokáže nejen utlumit upozornění ze všech aplikací, ale i snížit odezvu spojením LTE a Wi-Fi.

Bezpečnost především

Tu vám zajistí hlavně čtečka otisku prstů od Goodixu s odemykacím časem 0.23 sekundy a 5 různými animacemi senzoru otisků. Aby to ale nebylo málo má Realme X2 Pro i funkci odemknutí pomocí tváře s rozlišením zavřených a otevřených očí. Z hlediska bezpečnosti vašich aplikací tu pak najdete App Vault ve kterém můžete schovat aplikace, nebo jejich spuštění podmínit scanem otisku prstů a to včetně fotogalerie a bankovních aplikací.

Foťák dokáže divy

A když už se bavíme o fotogaleriích tak bychom neměli zapomenout na úžasný Quad fotoaparát s 64 MP f/1.8 snímačem od Samsungu, 8 MP f/2.2 119° ultraširokou čočkou a 13 MP f2.5 teleobjektivem s až 20násobným hybridním zoomem a čočkou na portréty. Tenhle foťák víceméně splňuje všechny moderní trendy roku 2019 a není mu vlastně co vičíst.

Síla nade vše

Je pravděpodobně něco, čím se v Realme všichni řídí, protože ať už se na mobil podívám z kterékoliv stránky, je to právě ta „síla“ co z něj září nejvíce. Nejenže má mobil abnormálně silnou baterii s 5000mAh, ale i super rychlé nabíjení s 50 W SuperVOOC Flash Charge. Díky tomu se dokáže nabít za necelých 30 minut a překonává tak vše, co jsme doposud testovali.

O plynulý chod systému se pak stará nejsilnější procesor, který dnes v mobilech najdete – Snapdragon 855+ s 8 GB operační paměti a 128 GB úložného prostoru. Je to prostě jedna masivní síla vedle druhé a jen tak něco si s ní nezadá. Společnost Realme tímto dává jasně najevo, že už má dost hraní her a útočí na první příčky mezi top výrobci mobilních telefonů. Neříká se jí totiž „zabiják vlajkových lodí“ jen tak ze srandy.

Pokud chcete mobil, který v jeho třídě prakticky nic nepřekoná, s Realme X2 Pro neuděláte chybu a můžete si ho pořídit hned v dvou provedeních – Lunar White a Neptune Blue.

Související příspěvky

Leave a Comment