Dva flexibilní studiové LED panely, stojany a taška v setu

Doerr FlexPanel

Excel Foto JoWin s.r.o.Pokud se zabýváte fotografií a došli jste do stádia, že potřebujete ke své tvorbě využít měkkého trvalého světla, máme pro vás zajímavý tip. Ten vám poslouží při focení i natáčení portrétů, ale třeba i detailů různých zařízen. Výtečně rozptýlí světlo a díky tomu, že v setu jsou dva flexibilní panely, docílíte jejich prohnutím plochy i změnu úhlu nasvětlení, a tak zcela eliminujete nebo naopak zdůrazníte stíny těchto objektů.

K tomu, abyste mohli scénu nasvítit přesně tak, jak potřebujete, zde máte i dva stojany pro flex panely a transport zcela jistě usnadní rozměrově malá taška, do které se spolehlivě vejdou oba srolované panely, a ještě v něm zbyde i trochu místa na různé praktické drobnosti.

Setová nabídka obsahuje dva studiové pružné panely s 280 nebo 504 LED diodami s možností měnit úhel nasvětlení v širokém rozmezí od 10° až do 360°, dále pak srolování pro transport a také vzájemné napojení pro větší objekty. Barevná teplota je 5600 K u verze DayLight nebo plynule nastavitelná mezi 3000–5600 °K u verze BiColor. Použitím nejmodernější LED technologie dosahuje parametrů věrnosti barev CRI 95 Ra a je možné regulovat světelný výkon v rozmezí 0–100 %. Maximální dosažitelný světelný výkon je podle modelu 1230–4990 Lux (1 m), příkon jednoho panelu je 34–100 W, osvětlovací plocha 30×40 nebo 45×55 cm. Již tak měkké nasvětlení je možné více změkčit textilním difuzorem, který přijde vhod i na nasvětlení extra lesklých ploch.

Jde o nejmodernější studiové světlo s mimořádnou věrností barev, flexibilitou použití a životností světelného zdroje. Podle použití světelných zdrojů LED lze použít bílé světlo DayLight, ale i nastavit barevnou teplotu u verzí BiColor. Tak si můžete vyhrát s nastavení odpovídající barevné teploty i ve fotoaparátu a nastavit denní světlo nebo dosáhnout za všech okolností variabilní barevné kvality snímku.

Síťový zdroj 15 V/7 A se stará o napájení, stejně tak ale můžete využít i Li-Ion akumulátory se Sony V-Lock uchycením na kontrolní jednotce tam, kde není síťové napájení dostupné. Bateriové bloky jsou k dostání i samostatně, takže můžete přikoupit dostatečný počet dalších napájecích jednotek a zůstat nezávislí i při delších fotografických seancích. O nastaveních vás informuje přehledný LCD displej. Set přichází včetně X uchycení panelu a stojanové hlavy.

Co je však hlavní výhodou těchto panelů? Jejich flexibilita. Jsou totiž mimořádně pružné, a tak lze snadno vytvořit tubus nebo osvětlovací jednotku prohnout či rolovat – a tak vytvořit zajímavá světelná řešení. U malých prostor, kde není možné používat stojany, lze lehké jednotky samostatně zavěsit i napojovat na stěnu. Tam, kde je to zapotřebí maximální mobilita, jistě využijete ruční držák osvětlovacích panelů.

Související příspěvky

Leave a Comment