HD Video Docking Station Advance s USB 3.0

HD Video Docking Station Advance s USB 3.0

i-tec logoŘada přístrojů Advance Series je nejvyšší řada příslušenství společnosti i-tec, která umožní využívat špičkové technologie produktů v moderním designu a exkluzivním balení společně se spoustou vychytávek.

Dokovací stanice i-tec USB 3.0 je vybavena grafickým výstupem DVI-I, který lze využít pro připojení k profesionálním monitorům s podporou nejvyšších rozlišení. Vestavěný grafický čip podporuje Full HD+ rozlišení (2048×1152 pixelů) a díky vlastnímu výkonnému grafickému řadiči pak dokovací stanice nezatěžuje notebook, tablet nebo PC. Díky tomu je možné si vychutnat lepší zážitek na velké obrazovce při sledování filmů, streamování médií, videokonferencích, prohlížení prezentací a webových stránek apod.

Dokovací stanice dále nabízí audio vstup a výstup, gigabitovou síťovou kartu, dva USB 3.0 porty a čtyři USB 2.0 porty. Pomocí rychlého vestavěného portu USB 3.0 Fast je možné nabíjet připojená zařízení, jako jsou mobilní telefony, tablety, fotoaparáty.

Protože tato dokovací stanice není závislá na platformě, kterou používá spolupracující zařízení (notebook), nabízí uživatelům maximální flexibilitu. Kromě toho se vyznačuje kompaktním a elegantním designem, který byl vyvinut v souladu s linií ultrabooků. Navíc všechna přípojná místa jsou na této dokovací stanici snadno přístupná a přehledně označená, což usnadňuje její využívání.

Co se týče kompatibility, je tato stanice zpětně kompatibilní s USB 2.0 zařízeními, lze ji používat se všemi tablety s Windows 8 a s nainstalovanými ovladači verze 7.2 M0 nebo vyššími.

Tato univerzální dokovací stanice výrazně zvýší komfort při používání notebooku či stolního PC, nebo nositelných zařízení jako jsou tablety. Pro připojení jednotky s počítačem nebo tabletem je zapotřebí jeden jediný kabel USB 3.0. A to je vlastně i cílem tohoto zařízení. Do vestavěného USB hubu můžete připojit klávesnici, myš, tiskárnu, audiosystém a další zařízení. Výhodou je použití čtyř USB 2.0 portů, které lze nalézt na zadní stěně přístroje, vysokorychlostní porty USB 3.0 pak najdete na čelním panelu dokovací stanice. Tak můžete snadno připojit například externí disky pro zálohování či obnovu souborů, ale vysokorychlostní porty pak poslouží i při připojení dalších zařízení, jako je iPad nebo tablet – pokud podporují napájecí specifikaci BC 1.2, lze jeden z portů USB 3.0 používat i pro nabíjení těchto zařízení.

Díky tomu při příchodu ke stolu, na něm je dokovací stanice, stačí pak připojit notebook pouze jediným kabelem USB 3.0 (One-Touch-System). Tento port se připojuje kabelem na zadní stěně dokovací stanice. Díky tomuto provedení se tak vyhnete kabelovému salátu na stole a hledání zakončení jednotlivých denně připojovaných zařízení – ta jsou jednou pro vždy zapojena do dokovací stanice a není tedy nutné připojovat všechny zařízení znovu opakovaně. Do stanice zapojíte i monitor přes konektor DVI-I s podporovaným rozlišením až 2048×1152 pixelů.

Vestavěná síťová karta má vyveden ethernetový port opět na zadní stěně přístroje a podporuje komunikaci rychlostí až 1000 Mb/s (Gigabit Ethernet). Velmi snadno jsou pak přístupné dva konektory typu Jack na spodku čelní stěny, do kterých můžete operativně připojit sluchátka a mikrofon, nebo rovnou i headset.

Dokovací stanici napájí externí 5V adaptér, který poskytuje proud až 4 A. Co se týče hardwarových požadavků, připojit lze notebook či tablet s OS Windows 8, 10, který má volný jeden USB 3.0 konektor. Pokud připojované zařízení standard USB 3.0 nepodporuje, může dojít k omezení rychlosti přenosů dat. V PC nebo notebooku je doporučován procesor Intel Pentium 1,2 GHz a vyšší, 512 MB RAM. Softwarové nároky jsou: Windows 7/8/8.1/10, Mac OS X, Linux Ubuntu (14.04, 16.04, 17.04, 17.10, 18.04), Android 5 a vyšší, Chrome OS R51 a vyšší.

Shrnutí: Jde o maximálně otevřené zařízení, jehož cílem je omezit počet propojovacích kabelů u zařízení, která si uživatel nosí domů, aby je nemusela s externími prvky propojovat každý den. Díky této dokovací stanici je tedy možná zachovat si pořádek a přehled na pracovním stole při využití všech možností, které uživatel může potřebovat, včetně propojení s externím monitorem a se sítí LAN pomocí kabelu. Ergonomické rozmístění zásuvek na přístroji pak umožní například snadné připojení dalších zařízení, jako je třeba tablet – i s možností jeho dobíjení po čas připojení, nebo připojit externí disk za účelem zálohování či obnovy dat.

Související příspěvky

Leave a Comment