Smartphone pro mladé

Doogee Y7 KANKRY

Čínsko-španělský výrobce mobilních telefonů Doogee přinesl na český trh první novinku pro rok 2019 – Doogee Y7. Značka, které se za pouhé dva roky podařilo téměř ovládnout španělský trh mobilních telefonů, získává díky skvělému poměru výkon / cena a trendy designu popularitu ve světě a nyní se již třetím rokem profiluje i na českém trhu. Za rozumnou cenu téměř šestipalcový displej, vysokokapacitní baterie a 16megapixelový duální fotoaparát.

Doogee Y7 překvapí velmi dobrým řemeslným zpracováním. Tenké tělo s kovovými rámečky je vyrobeno z kvalitního plastu s povrchovou úpravou evokující dražší materiály jako sklo nebo kov. Přichází ve třech barevných variacích, při jejichž tvorbě se designéři inspirovali barvami noční oblohy od obsidiánově černé klasiky, přes tajemnou fialovou po elektrizující modrou polární záře.

Pyšní se 5,84palcovým Full HD+ displejem. Ten díky velmi tenkým rámečkům a malému výřezu pokrývá 88 % přední plochy. Poměr stran displeje 19:9 společně s HD rozlišením umožňuje plně se ponořit do přehrávaných videí.

Silná 3360mAh baterie dodá přístroji potřebnou výdrž, takže si na nabíječku při běžné zátěži vzpomenete až večer. I kdyby se telefon vybil dříve, za dvacet minut se opět plně nabije a výrobce slibuje, že při plném nabití vydrží klidně přehrát i dvouhodinový film.

Telefon je poháněný moderním osmijádrovým procesorem UNISOC. Jeho jádra Cortex-155 výrazně zlepšují výkon při multitaskingu a přinášejí 20% zlepšení výkonu ve srovnání s jejich předchůdcem Cortex-A53. To zajišťuje optimální výkon telefonu při poměrně nízké spotřebě energie.

Smartphone je vybaven zadním duálním fotoaparátem 16MP + 13MP. Přední 16MP kamera se svým 80° záběrem myslí zejména na skupinová selfie, která se s ní fotí skoro sama. Oba fotoaparáty samozřejmě nabízejí různé možnosti volby prostředí, speciální noční režim a celou řadu filtrů. Přední fotoaparát navíc umožňuje docílit perfektního selfie pomocí několika „zkrášlovacích“ funkcí, jako jsou „vyhlazení“, „projasnění“ nebo „zeštíhlení“.

Doogee Y7 je možné kromě tradičních způsobů a již poměrně běžné čtečky otisku prstu odemykat i pomocí funkce rozpoznání obličeje, kterou Doogee představilo již u svého modelu MIX 2 na podzim 2017.

Operační paměť 3 GB a 32GB úložiště s možným rozšířením o paměťovou kartu s maximální kapacitou 64 GB zajistí dostatečný prostor pro většinu běžných požadavků. V kombinaci s operačním systémem Android™ 8.1 Oreo™ tak telefon běží bez problému, i když je spuštěno více aplikací najednou.

Související příspěvky

Leave a Comment