Nejvyšší třída audio sestavy pro poslech hudby

Marantz PM-KI Ruby

Buď si koupíte auto, anebo si můžete za nějakých cca 280 000 Kč poslechnout dobrou muziku od Maranz a Elac.

U příležitosti čtyřicetiletého výročí tvůrčí spolupráce ikonické osobnosti Kena Ishiwaty se značkou Marantz vznikl v limitované edici integrovaný referenční zesilovač Marantz PM-KI Ruby (99 990 Kč). Navržen byl v plně diskrétní dvoustupňové konfiguraci s oddělenými napájecími zdroji pro předzesilovač/výkonový zesilovač. Doplněn o obvody Marantz Musical Premium Phono EQ pro přenosky MM a MC a technologie Marantz HDAM nabízí puristickou čistotu signálu a výjimečnou kvalitu zvuku. Pro zajištění dokonalé tuhosti a odolnosti vůči vibracím je Marantz PM-KI Ruby postaven na dvouvrstvém šasi, za použití robustních hliníkových panelů. Zesilovač byl vyladěn pod vedením samotného Kena Ishiwaty, horní okraj této sběratelské edice zdobí rubín a laserem gravírovaný podpis Kena Ishiwaty.

Referenční SACD přehrávač s DAC Marantz SA-KI Ruby (99 990 Kč) byl navržen také u příležitosti čtyřicetiletého výročí spolupráce Kena Ishiwaty se značkou Marantz. Tato limitovaná edice vychází z vlajkové lodi SA10, a jeho mechanika přehrává disky SACD, CD nebo kompilace na CD-ROM či DVD-ROM. SACD přehrávač Marantz SA-KI Ruby obsahuje asynchronní USB vstup s podporou zpracování formátu až PCM/DXD 384 kHz/32bit a DSD 11.2 MHz, a také zpracovává veškerou digitální hudbu pomocí unikátní technologie Marantz Musical Mastering. SA-KI Ruby dokáže převzorkovat veškeré formáty souborů na DSD pomocí pokročilého filtrování a jejich zpracování se provádí unikátní formou – přímou konverzí na analog v jednobitové formě bez PCM mezikroku. Marantz SA-KI Ruby nabízí naprosto úžasný zvuk s pozoruhodnou čistotou a věrností, živoucí dynamikou a výjimečnou přítomností.

Na první pohled nenápadná reproduktorová sestava Elac Adante AS- 61 (78 000 Kč za dva kusy) vychází z návrhu Andewa Jonese, jehož rukopis nesou všechny produkty pocházející z Americké divize společnosti ELAC. Třípásmová sestava s citlivostí 85 dB při 2,83 v/1m vyniká použitím vlastního technologického řešení středo-výškového reproduktoru. Umístění 1palcového výškového měniče uprostřed středového reproduktoru s pevnou, ale lehkou hliníkovou membránou umožnilo docílit optimální reprodukce. Hlavní výhodou je posílení prostorovosti jak v přímé poslechové ose, tak i mimo ni. Vše doplňuje 6,5palcový basový měnič v kombinaci s pasivním radiátorem s tím, že oba používají opět hliníkovou membránu, která umožňuje docílit lepších vlastností než běžně používané papírové provedení. Významným kladem tohoto uzavřeného řešení bez basreflexu je menší citlivost na umístění v místnosti, lepší komplexní podání celého spektra hlubokých tónů bez jednotvárného „dunění“ a optimální tlumení basových měničů eliminující negativní vliv zpětných kmitů. To zjednodušeně řečeno přináší prokreslenější a jasnější basy a umožňuje použít sestavu s jakýmkoliv zesilovačem odpovídající kategorie.

Související příspěvky

Leave a Comment