Recenze: Externí monitor Verbatim PMT-15

Recenze Externí monitor Verbatim PMT-15

Do „spárů“ našich redaktorů z AVERIA TECH LABu se dostal externí přenosný monitor od společnosti Verbatim. Poslední dobou se tato společnost vydala nejenom cestou produktů z oblasti gamingu (pod značkou SureFire), ale také dalších produktů pro různé cílové skupiny. My jsme si pro naši recenzi vybrali jeden z nich, z produktové řady externích monitorů, monitor s označením PMT – 15, což je 15,6“ Full HD monitor s dotykovou vrstvou.

O externích monitorech jsme již v redakci psali. Zajímalo nás, co nového může tahle rozrůstající se skupina externích přenosných monitorů klientům v dnešní digitální době nabídnout.

Pro koho je vytvořen tento produkt? Jedním z příkladů je forma rozšíření vašeho mobilního telefonu.

Recenze Externí monitor Verbatim

Máte chuť si rozšířit obrazovku vašeho mobilního telefonu, tabletu, nebo notebooku, herní konzole, ale třeba také digitální zrcadlovky?

Tímto produktem opravdu jednoduše rozšíříte možnosti použití vašich zařízení.

Recenze Externí monitor Verbatim portyVyzkoušeli jsme záměrně monitor s možností dotykové vrstvy na displeji, jelikož toto rozšíření nám dává velký smysl. Vyzkoušeli jsme v podstatě všechny platformy jako třeba Apple MacBook, Lenovo Yoga notebook, mobilní telefony Samsung a Apple iPhone a také digitální fotoaparát Canon. Zde to byl trochu oříšek, protože jsme museli sehnat kabel micro HDMI, což je kabel, který nekoupíte na každém rohu.

Nicméně všechna připojení, která jsme testovali v AVERIA TECH LABu proběhla velmi jednoduše způsobem plug and play.

U rozšíření plochy na mobilním telefonu Samsung nás překvapilo, že když jsme spustili aplikaci Netflix a přehrávali film na externím monitoru, tak bylo zároveň možné využívat mobilní telefon k dalším úkonům a práci na displeji telefonu.

VerbatimTrh si jistě vymyslí mnoho způsobů, jak externí monitory využívat. Nás ale rovnou napadl jeden, který umožnuje lepší komunikaci obchodníkům na schůzkách. Můžete nabídnout monitor klientovi a zároveň umožnit jeho interakci s vaší prezentací. Ve chvíli kdy mu zrcadlíte vaši prezentaci z notebooku na externí monitor, který má ve svých rukách, je pro vás prezentace velmi jednoduchá a spojená s možností toho, že klient může také reagovat.

Pro rychlý přehled uvádím, že všechny modely disponují rozlišením Full HD 1920 x 1080 a 16,7 miliony barev, což zajišťuje přenos příjemně čistého obrazu i videí. Dotykové monitory podporují kapacitní 10bodové více dotykové ovládání s technologií G+FF, která umožňuje snadné a přesné dotykové ovládání.

Uživatelé mohou jednoduše připojit monitor ke svému zařízení pouze pomocí kabelu USB-C, který také umožňuje plug and play nastavení kompatibilních zařízení, nebo v některých případech, jako třeba u té zrcadlovky, použijete kabel HDMI. A díky nízké spotřebě monitoru není potřeba ve všech případech externí napájení monitoru. V případě použití u připojení k mobilnímu telefonu dojde k mírnému snížení jasu monitoru, ale není to nic zásadního a je to i logické.

Recenze Externí monitor Verbatim nastavení

Kromě pokročilé technologie dotykové obrazovky, jsou monitory vybaveny panelem IPS, který poskytuje plný pozorovací úhel 178° a poměr obrazovky 16:9. Pevné a odolné hliníkové pouzdro zajišťuje monitorům dlouhou životnost a odolá každodennímu používání beze strachu z větších kritických situací.

Monitory jsou také vybaveny technologií HDR, která zlepšuje kvalitu obrazu a poskytuje uživatelům fantastický zážitek ze sledování.

Možnosti využití monitorů jsou velmi univerzální a nabízejí skvělou kompatibilitu pro práci, cestování a hraní her. Uživatelé mohou připojit přenosný monitor ke svému notebooku, Macu, tabletu, telefonu, fotoaparátu nebo konzoli pomocí USB-C nebo HDMI, což z něj činí ideální řešení pro ty, kteří potřebují pracovat na cestách.

Monitory jsou ultratenké a lehké, takže se snadno přenášejí a přepravují. Dodávají se také s integrovaným reproduktorem a audio jackem pro připojení sluchátek nebo reproduktorů.

Recenze Externí monitor Verbatim box

Monitor PMT – 15 jsme dostali v pevné designové krabici, kde součástí příslušenství byly tři kabely, včetně jednoho kabelu USB-C na USB-C, jednoho kabelu USB-A na USB-C a jednoho kabelu HDMI na HDMI. Kromě toho je také součástí dodávky napájecí adaptér se zástrčkou pro EU a Spojené království, pro volitelné přídavné napájení monitoru. Nicméně, v místech, kde jej nemůžete připojit k elektrické síti, ho můžete napájet třeba skrze power banku.

Dalším příjemným detailem, který je součástí balení, je černé neoprenové pouzdro, které zajistí ochranu monitorů před poškrábáním a poškozením v průběhu vašich cest mimo klidné a bezpečné vody vaší kanceláře nebo domácnosti.

Příjemným zjištěním bylo, že cena tohoto monitoru je nastavena v úrovni do 6000 korun (na srovnávacích webech jej naleznete mezi 5500-5750 korun) včetně DPH, což jej činí velmi výhodným doplňkem za rozumnou cenu. Celkově vnímáme, že společnost Verbatim u těchto produktů nastavila příjemnou cenovou hladinu.

Plusové body

Cena, design, váha, hliníkové pouzdro monitoru, dotyková vrstva, jednoduchost připojení, neoprenové pouzdro,

Mínusové body

Zde jsme se v redakci shodli celkem jednoznačně, že pro použití v terénu, bychom radši zvolili matný displej.

Za redakci AVERIA TECH LABu jsme se rozhodli monitoru udělit 4,5 hvězdy z 5ti možných.

Petr Smolník

 

Související příspěvky

Leave a Comment