CES 2022: TP-Link rozšiřuje řadu Tapo pro chytrou domácnost, přináší nové možnosti a funkce

Tapo T100 Smart Motion Sensor

Společnost TP-Link rozšiřuje svoji řadu smart home zařízení Tapo o nové produkty, které přinášejí nové možnosti pro zabezpečení, zábavu i pohodlí.

Novinky v řadě Tapo cílí na více kategorií v rámci chytré domácnosti díky většímu množství produktů a funkcí, k nimž patří zcela nové inovativní bezpečnostní kamery, chytrá zásuvka a vypínač kompatibilní s Apple HomeKit, žárovka a světelný pásek či sada IoT rozbočovače, senzorů pohybu a chytrého tlačítka.

Tapo C220První novinkou je Tapo C220, kamera s pohyblivým objektivem navržená pro střežení soukromí. Tato kamera poskytuje v případě potřeby stoprocentní soukromí skrytím objektivu ve fyzickém šasi. Uživatelé mohou tento proces dálkově ovládat prostřednictvím přidružené aplikace. Ve standardním režimu funguje zařízení jako plně vybavená 2K QHD kamera s funkcemi otáčení a náklonu a rychlostí otáčení a naklánění až 110 stupňů za sekundu pro hbitější sledování pohybu. Tapo C220 je navíc vybaven vestavěnou AI pro detekci osob, vozidel, domácích mazlíčků atd.

Zcela nová Tapo C720 Floodlight Camera je vybavena 4MP 2K řešením, úhlem pohledu 140 stupňů, úhlem detekce 270 stupňů PIR (pasivním infračerveným senzorem), světlometem se svítivostí 2500 lm pro zahrady a garáže uživatelů, vysoce citlivým starlight senzorem, který dokáže zachytit snímky za špatných světelných podmínek, a krytím IP65, vhodným pro venkovní použití.

Tapo C320WS je další pokročilá venkovní bezpečnostní Wi-Fi kamera, která přináší rozlišení 2K QHD a křišťálově čistý obraz. Je vybavena snímačem s vysokým rozlišením a bodovým světlem a dokáže zachytit živé barvy i v noci. Podporuje funkce detekce pohybu a zvukového a světelného alarmu. Poskytuje až 256GB úložiště SD s placenou cloudovou službou, vzdálenost nočního vidění až do 30 metrů a odolný design s krytím IP66.

V neposlední řadě tu je venkovní bezpečnostní Wi-Fi kamera Tapo C410S2 na baterie, která poskytuje rozlišení 2K QHD a křišťálově čistý obraz. Bezdrátový design umožňuje uživatelům instalaci, kdekoli chtějí, a energeticky úsporný design výrazně prodlužuje životnost baterie. Tapo C410S2 je vybavena také integrovanou AI pro detekci osob, detekci vozidel, detekci domácích zvířat atd.

Uživatelé Apple HomeKit budou jistě potěšeni zjištěním, že mnoho produktů řady Tapo, včetně chytrých zásuvek, vypínačů a chytrého osvětlení, je kromě spolupráce s řešeními Amazon Alexa a Google Assistant kompatibilních s ekosystémem Apple HomeKit.

Tři takové produkty připravené pro Apple Homekit zahrnují novou chytrou zásuvku Tapo P125 Mini Smart Plug, stmívací vypínač Tapo S500D Smart Dimmer Switch a prodlužovací kabel se zásuvkami Tapo P306 Wall Power Strip. Tapo P125 se vyznačuje kompaktním designem pro úsporu místa a dalšími bezpečnostními funkcemi včetně ohnivzdorného provedení. Tapo S500D umožňuje uživatelům libovolně tlumit světlo mezi jedním a 100 procenty a volně ho ovládat hlasem nebo v aplikaci. A konečně, Tapo P306 výrazným způsobem změní standardní elektrickou zásuvku na tři chytré zásuvky, tři běžné zásuvky, jeden port USB Type-C a dva nabíjecí porty USB Type-A.

Vlajková loď mezi světelnými pásky Tapo L930-5 Smart Multicolor Light Strip je kompatibilní s Apple HomeKit a obsahuje pokročilé funkce, jako jsou jednotlivé barvy pro každý segment, synchronizace se zvukem pro propracované světelné show založené na hudbě a živé barvy se 150 RGB+W LED. Vícebarevná chytrá Wi-Fi žárovka Tapo L535 je kompatibilní s Apple HomeKit a přichází s nastavitelným jasem 1100 lumenů, nastavením teploty světla a miliony barevných možností. Obsahuje také praktické funkce, jako je časový plán, funkce časovače a monitorování spotřeby energie.

Tapo H100 Smart IoT HubNakonec Tapo představuje chytrý rozbočovač Tapo H100 Smart IoT Hub společně se senzorem pohybu Tapo T100 Smart Motion Sensor a okenním/dveřním senzorem Tapo T110 Smart Window/Door Sensor. S takovým balíčkovým řešením mohou uživatelé nastavit spouštění alarmu pro 90dB alarm zabudovaný do chytrého rozbočovače Tapo H100. Možnosti Tapo H100 jsou četné a umožňují uživatelům nastavit spouštěče pro události včetně příchodu pošty a vetřelce, který otevře dveře nebo okno. Kromě toho je k dispozici nové tlačítko Tapo S200D Smart Button s bezdrátovým a bateriovým designem, které uživatelům umožňuje přidat další přepínač, kdekoli chtějí ovládat své chytré osvětlení a další připojená zařízení.

Stejně jako doposud přináší řada Tapo i nadále jedinečné inovace díky hardwarovým i designovým vylepšením napříč celým ekosystémem, díky čemuž získávají jednotlivé produkty špičkové specifikace a funkcionality.

Řada produktů Tapo od společnosti TP-Link bude dostupná v průběhu roku 2022.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment