Noyce Joyce představuje Nixie budík

Nixie budík

Český startup 3Dsimo, který cílí na technologické nadšence, domácí kutily, umělce i milovníky designu rozšiřuje svou rodinu produktů Noyce Joyce. Přibyla do ní další z oblíbených funkčních stavebnic v podobě digitronového Nixie budíku. Plně funkční budík kombinuje moderní a zapomenuté technologie a navazuje na obrovský úspěch Nixie hodin, které společnost představila na začátku tohoto roku a kterých se prodalo více jak 3,5 tisíce kusů.

Raritní novinka v retro podobě potěší jak milovníky starých technologií, tak i příznivce neotřelého designu. Stejně jako u dalších produktů Noyce Joyce jde o stavebnici z desek plošných spojů, které se navzájem propojí pomocí vodivých háčků. Ukazatel času zajišťují miniaturní číslicové digitrony IN-17. Budík je plně funkční, a ačkoliv si uchovává historický vzhled, jeho funkce jdou s dobou. Tlačítko umožní okamžité vypnutí zvonění, které je možné nastavit jako opakované. Budík lze propojit s mobilním telefonem přes Bluetooth a digitrony se intenzitou přizpůsobí okolnímu světlu tak, aby nerušily při spánku.

Digitrony na retro vlně

Digitronové produkty si v nabídce 3Dsimo vydobyly svou pevnou pozici. Zapomenutá technologie, kterou se podařilo společnosti oživit v podobě plně funkčních produktů, si rychle našla své příznivce. Sehnat dostatečné množství výbojek – digitronů přitom není nijak lehké. Ačkoliv se sériově vyráběly už od šedesátých let minulého století a byly součástí kalkulaček, měřicích přístrojů či hodin, jejich slávu rychle přebily moderní displeje. Digitrony tak lze nyní sehnat téměř jen v zemích bývalého sovětského svazu, kde se objevují ve starých skladech nebo je překupníci získávají z již nefunkčních přístrojů.

„Digitrony vykupujeme hlavně z Ruska a Ukrajiny, kde jsme si vytvořili malou síť našich dodavatelů, kteří pro nás digitrony hledají. Problémem je, že se digitrony už více jak 40 let sériově nevyrábějí a jedná se tak o velmi limitované zboží. Navíc každý pátý kus, který se k nám dostane, nefunguje. Intenzivně proto jednáme s několika firmami z celého světa o obnovení jejich výroby,” říká David Paškevič, CEO 3Dsimo.

Funkční design

Na úspěch digitronových produktů chce 3Dsimo navázat i ve zbytku roku. Společnost plánuje svoji značku Noyce Joyce více zaměřit na interiérový design a představit řadu dalších produktů z tohoto segmentu. Další z chystaných novinek je přenosné digitronové Nixie rádio, které si bude společnost nabízet opět jako funkční stavebnici.

3Dsimo i tento rok pokračuje ve strmém růstu. Na přelomu roku společnost představila dvě nové produktové řady a letos chce dosáhnout na tržby ve výši 30 milionů. V rámci svého dalšího rozvoje v létě otevřela v pražské Libni novou dílnu MultiLab, která slouží nejen jako výrobní prostor, ale také jako kreativní a komunitní dílna pro širokou veřejnost.

Digitronový budík Noyce Joyce je dostupný v předprodeji za cenu 2 599 Kč. Dostupný bude od 15. listopadu.

TZ

@RadekVyskovsky

Související příspěvky

Leave a Comment