Nový král střední třídy Redmi Note 7

Redmi Note 7

XiaomiRECENZE: Model Redmi Note 7 navazuje na tradici série s velkým displejem, dlouhou výdrží baterie a v tomto cenovém rozpětí posouvá fotografie smartphonů na zcela novou úroveň.

Redmi Note 7 představuje největší posun v designu této série. Na první pohled zaujme prémiový vzhled s Corning Gorilla Glass 5 na přední i zadní straně mobilu. Nádherný displej v poměru 19,5: 9 s kapkovitým výřezem má úhlopříčku 6,3 palce a rozlišení FHD+, tedy 2380×1080 bodů. Vysoká hustota pixelů a přesné barvy (barevný gamut dosahuje 84 % NTSC) poskytují jeden z nejlepších vizuálních zážitků ve své třídě.

Fotoaparát pro úžasné fotografie

Na zadní straně je umístěn Samsung ISOCELL Bright GM1 podsvícený CMOS senzor, který má 48 milionů fyzických pixelů. Při fotografování využívá technologii Tetracell společnosti Samsung, která spojuje čtyři pixely, aby fungovaly jako jeden velký pixel s rozlišením 1,6 µm. To značně zvyšuje světelnou citlivost a výsledný 12MP obraz je mnohem ostřejší a jasnější, a to i za zhoršených světelných podmínek.

Výkon i životnost baterie

Model Redmi Note 7 je poháněn procesorem Qualcomm Snapdragon 660 AIE SoC s maximální frekvencí 2,2 GHz, která zajišťuje vysoký výkon jak při hraní her, tak i při zpracování dat.

Baterie s velkou kapacitou 4000 mAh udrží mobil funkční po celý i náročnějším uživatelům. Při běžném používání vydrží telefon na 1 nabití celé 2 dny, což potvrdilo i naše testování. Nabíjí se přes USB port typu C a díky podpoře technologie Qualcomm Quick Charge 4 mu to trvá jen necelé 2,5 hodiny do plného stavu.

Značně odolný

Musíme pochválit celkové provedení Redmi Note 7. Kromě tvrzeného skla na přední i zadní straně je v těle telefonu vybaven zesílenými rohy a tlačítka a porty jsou opatřeny vodotěsným těsněním snižující následky při náhodném postříkání.

Cena a dostupnost

Redmi Note 7 přichází v barevných provedeních Space Black (černá), Neptune Blue (modrá) a Nebula Red (červená). Prodává se v cenách vč. DPH od 4 899 Kč za verzi 3GB+32GB, od 5 799 Kč za 4GB+64GB, a od 6 399 Kč za model 4GB+128GB.

Související příspěvky

Leave a Comment