Inovace pro vaši zahradu

Nut Wizard

Vedle burčáku, jablíček a jiných pochutin tomuto období vévodí ořechy. Také jste ohýbali svůj hřbet, špinily si ruce a zkoušeli šikovnost svých prstů v naději, že z tvrdé skořápky vydolujete lahodné jádro? Já ano, protože ořechy miluju. Jak lískové, tak vlašské a vlastně i ty, které u nás na zahradě nenajdete. Zajásala jsem, když jsem objevila vynález, který ze sbírání ořechů udělá příjemnou a zábavnou záležitost. Zároveň jsem také zaplakala, protože jsem ho měla najít o něco dříve a ušetřila bych si spoustu námahy.

Jistý chytrý chlapík již měl asi dost veškeré námahy a vymyslel zařízení, které sebere oříšky za vás a vaši zahradu pomůže udržet uklizenou a čistou. Jedná se o kovovou konstrukci, ke které je připevněno několik malých a oválných „klícek“ vyrobených z pružného materiálu. Oválný tvar a pružnost materiálu umožňuje rotaci. V praxi tedy uchopíte konstrukci za držák a pohybujete s ní do všech možných stran v místech, kde je třeba něco posbírat ze země. Například ořechy se protlačí skrze pružinky dovnitř klícek a už v nich zůstanou. Takto chvilku „luxujete“ zahradu, až jsou klícky plné. Pak je jednoduše přenesete na místo, kde je chcete vyprázdnit a pořádně zatřepete. Jak rychle šly ořechy dovnitř, tak rychle zase vypadnou ven, třeba do připravené přepravky. Vy máte pohodlně a rychle sesbírané plodiny a můžete se odměnit za dobře a rychle odvedenou práci třeba odpolední kávičkou na uklizené zahradě 😊

Pro vás, kdo máte větší zahradu, je možné konstrukci připevnit za malý traktůrek a během sběru se vozit. Pokud nemáte na zahradě žádné plodiny, nezoufejte. Existuje i malá, ruční verze s jednou klíckou. Ta umí posbírat i šišky a různé jiné věcičky, které se povalují po zahradě. Je to taková minimalistická verze, která úklid zahrady promění v zábavnou činnost. Není to krása, na co všechno chytří lidé nepřijdou?

Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment