Recenze: Kabel 3-v-1 s nápadem

Kabel 3-v-1 s nápadem

Je jasné, že kvalitní kabely jsou zárukou spolehlivé funkce – a to vždy, když je potřebujeme. I proto se vyplatí investovat do kabelů, které jsou sice dražší, ale vynikají nápady, které zaručí, že budou fungovat vždy a všude. A ještě něco navíc.

3-in-1 USB Cable VerbatimZajímavý kabel Verbatim s označením 3-in-1 microUSB/Lightning/Type C to USB-A Cable, který určitě splní všechny vaše požadavky obsahuje totiž na jedné straně konektor USB (A) a na straně druhé hned tři konektory: USB-C, Lightning a USB Micro (B). Genialita tohoto řešení spočívá v tom, že koupí jednoho metrového kabelu mát stále k dispozici nejpoužívanější konektory, které potřebujete. Pro telefony a tablety Applu je tu konektor Lightning a pro starší i novější modely telefonů, tabletů i nositelných zařízení je tu novější USB-C a starší USB Micro, označovaný též jako B. Konektory jsou k sobě připoutány šňůrkou, takže jsou stále k dispozici. Průchozí konektor na konci propojovacího kablíku je typu USB Micro (B), pokud se chcete připojit třeba k nabíječce nebo powerbance konektorem Lightning (Apple) nebo modernějším USB-C pro zařízení Android nebo jiná nositelná zařízení, vybavená již tímto konektorem, nasadíte odpovídající „mezikus“.

Ovšem to není vše, co by mohlo být zajímavé. Zajímavá je i hmotnost. Ta místo několika gramů, jako u běžných kablíků, je 44 gramů. Je to dáno tím, že jednotlivé konektory jsou chráněny hliníkovým krytem a kabel je opleten nerezovou ocelí. To mu ale přesto dává velkou volnost pohybu – a jak jsme zjistili – takto opletený kabel se hned tak nezacuchá. Při jeho vyjmutí z brašny nebo kapsy jej totiž podržíte za jeden konec a krátkým zatřesením se vám rozplete, nemůže tedy vzniknout klasický kabelový salát, který vám jde na nervy už jen tím, jak po vyjmutí z kapsy či brašny nebo batůžku vypadá. A 44 gramů není zase až tak moc, abyste si dělali hlavu, že se vám v kapce, brašně či batohu „pronese“.

VerbatimCo dále na tomto kablíku 3 v 1 dále testovat? Snad nic: Jen tolik, že datové přenosy zkoušené přes všechny konektory na kabelu umístěné fungovaly bez problémů a že nabíjení bylo možné i vyšším proudem, zkoušeli jsme připojit telefony k nabíječce s výstupním proudem 2,5 A, a výsledkem byla rychleji nabitá baterie v telefonu. Žádný problém.

Myslíme si, že toto zařízení, které je k dostání i v jiných délkách (například 120 cm) je velmi užitečné a užijete ho především na cestách, kde se většinou vždy najde důvod k jeho použití.

Související příspěvky

Leave a Comment