Stanování na vodě

SmithFly Shoal Tent

Hurá na vodu! Hurá pod stan! Hurá do přírody!

Podobné hlášky se začátkem léta a krásného počasí slýcháme na každém kroku. Milovníci takto stráveného času jistě oceňují praktické a skladné věci. Ideálně, má-li věc více možností použití. A přesně takovou zajímavost jsem zaznamenala při hledání stanu na dovolenou. Vedle klasických stanů různých tvarů, velikostí a barev jsem objevila jeden speciální.

Jedná se o nafukovací stan, který zvládne plavat na hladině vody. Můžete do něj uložit sebe, kamaráda i vaše vybavení a pohodlně plout a třeba si i zdřímnout. Nepotřebujete žádné tyče, lanka ani kolíky, abyste stan upevnili. Základna je podobná pevnému raftu, který jednoduše pumpičkou nafouknete a hurá na stanování na vodní hladině. Plovoucí stan využijete na řece, rybníku i jezeru. Podmínkou je klidnější vodní hladina. Základna je sice pevná a zvládne i náročnější terén s přehledem, ale kávičku si asi během takové jízdy v klidu nevychutnáte.

Ať jste vodák, nadšenec do stanování nebo rádi zkoušíte nové věci, nenechte si ujít příležitost zajímavé dovolené ve stanu na vodě. Já už se těším. A vy?

Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment