Nově pojatý trackball nabízí nejvyšší komfort a špičkové sledování pohybu

KANKRY

Logitech představuje svůj první inovativní trackball téměř po deseti letech, ale model MX ERGO navíc nabízí komfort přizpůsobený potřebám uživatele všem, kdo mají trackbally rádi, a hledají alternativy k myším a touchpadům. Nabízí jedinečné možnosti nastavení náklonu, přesné sledování pohybu a možnosti připojení k více zařízení současně

„Z nového trackballu máme skutečně radost. Je zpět lepší, než kdy byl. Myšlenku na inovaci podoby tohoto trackballu nám vnukli uživatelé našich produktů. Kreativně totiž hledají způsoby, jak dosáhnout pohodlí, jaké potřebují, když si někdy své trackbally podkládali různými klíny pro komfortnější úhel náklonu,“ řekl Anatoliy Polyanker, globální ředitel portfolia produktů a značek společnosti Logitech. „MX ERGO je náš první trackball s možností náklonu, jenž splňuje potřeby uživatelů, kteří chtějí největší pohodlí, a má přitom dokonalý design.“

Oproti standardním myším je svalové napětí v ruce při používání trackballu MX ERGO nižší až o 20 %. Pomocí nastavitelného pantu jde zvětšit úhel náklonu od 0 do 20 stupňů, což zlepšuje polohu zápěstí a jeho vbočení. Pečlivě tvarované provedení poskytne ruce plnou oporu pro dlaň i prsty, zatímco měkce pogumovaný povrch zajistí pevný a pohodlný úchop i při dlouhých hodinách práce.

Trackball MX ERGO nabízí nejmodernější technologii sledování pohybu umožňující rychlejší a přesnější navigaci s možností okamžitě přepnout mezi rychlým nebo precizním pohybem kurzoru stiskem tlačítka, a použít tak optimální ovládání v dané situaci. Bude-li aktivován režim precizního pohybu, rozsvítí se LED kontrolka, abyste se ve způsobu chování trackballu mohli snadno orientovat.

Trackball Logitech MX ERGO je vybaven dobíjecí baterií, která při plném nabití a podle způsobu používání vydrží až čtyři měsíce, nicméně když zjistíte, že jste ji zapomněli dobít, stačí jedna minuta nabíjení a budete mít dostatek energie na celý den používání.

Možnosti trackballu MX ERGO rozšiřují aplikace Logitech Easy-Switch™ a Logitech Flow™. Díky aplikaci Logitech Flow, která je k dispozici k bezplatnému stažení jako doplněk hlavního obslužného softwaru Logitech Options, a aplikaci Easy-Switch můžete trackball používat na více zařízeních současně a využívat možnosti sdílení na nové úrovni. Lze bez problémů jedním kurzorem ovládat dva počítače a v jejich rámci kopírovat nebo vkládat obsah, fotografie a dokumenty.

Provedení trackballu MX ERGO je velmi elegantní díky vysoce kvalitním materiálům, které padnou příjemně do ruky. Vzhled trackballu skvěle ladí s dalším příslušenstvím společnosti Logitech ze špičkové řady, jako jsou vyspělá klávesnice Logitech CRAFT s inteligentním otočným voličem, dálkový ovladač prezentací Logitech Spotlight Presentation Remote nebo reproduktor Logitech MX Sound. Pokud tyto produkty zkombinujete, poskytnou vám příjemný pocit při jejich používání a současně bude mít vaše pracovní prostředí moderní a luxusní styl.

Cena a dostupnost

Trackball Logitech MX ERGO bude k dostání v České republice na Alza.cz za cenu 2 490 Kč nebo na adrese Logitech. Exkluzivní edice MX ERGO Plus je rovněž k dispozici na serveru Best Buy za 99,99 dolarů.

Autor: Petr Smolník, šéfredaktor

 

Související příspěvky