Windy spouští globální monitorování blesků

windy.com blesky

Přestože společnost Windy nabízí monitorování blesků již několik let, pokrytí pomocí zdroje Blitzortung dosud nebylo globální.

„Hlavní výhodou nového zdroje je celosvětové pokrytí, které Nowcast.de nabízí, s okrajovými výjimkami v oceánech, které budou doplněny. Tím jsme vylepšili už tak neojblíbenější vrstvy Windy, tedy meteoradar a satelitní snímky,“ říká David Polášek z Windy.com.

Blesky se zobrazují téměř v reálném čase. V závislosti na konkrétním blesku se doba mezi jeho výskytem a zobrazením na Windy.com pohybuje v řádu sekund až desítek sekund.

Výběr dodavatele byl dlouhý a předcházela mu především dobrá doporučení meteorologických ústavů, letišť a dalších společností na trhu, které potvrdily vynikající kvalitu Nowcastu. O dodavateli Nowcast.de z německého Mnichova pak nebylo pochyb. „Jako nadšený pilot větroňů jsem již mnoho let přesvědčeným uživatelem Windy a oceňuji jedinečné funkce pro tento sport a vynikající kvalitu. Vynikající kvalita je také hlavním cílem společnosti Nowcast, a proto jsem velmi rád za toto dokonale padnoucí partnerství. Je pro mě velkým potěšením přispět našimi globálními daty o blescích k tomu, aby se Windy.com stal ještě lepším řešením pro všechny outdoorové aktivity,“ říká Richard Fellner, CEO společnosti Nowcast.de.

Monitoring blesků má široké využití při všech outdoorových aktivitách – profesionálních i rekreačních. Uživatelé Windy již mají k dispozici monitorování blesků pro Android i Apple zařízení, a samozřejmě je k dispozici i na webu Windy.com.

Funkce je zdarma v hodinovém záznamu meteoradaru a ve dvouhodinovém záznamu satelitních snímků. Pro platící uživatele se rozšiřuje i pro šesti a dvanáctihodinový záznam těchto vrstev.

Windy.com

Windy je profesionální nástroj pro předpověď počasí. Nejčastěji ji využívají piloti, surfaři nebo jachtaři, ale také záchranné týmy i sami meteorologové. První verze byla představena v roce 2014. Od té doby si Windy.com našlo místo v zařízeních uživatelů, kterých jsou měsíčně desítky milionů po celém světě. Aplikace je oblíbená i proto, že nezobrazuje žádné reklamy, a to ani v neplacené verzi.

Zdroj: PROTEXT

Související příspěvky

Leave a Comment