Verbatim Pro Qi Fast Wireless Car Charger FWC-03

Verbatim Pro Qi Fast Wireless Car Charger FWC-03

Otočný držák telefonu do automobilu Verbatim Pro Qi Fast Wireless Car Charger FWC-03 nabízí uchycení mobilního zařízení při jízdě a současně rychlé bezdrátové indukční nabíjení telefonu. Balení obsahuje kolébku pro uchycení telefonu s indukční napájecí podložkou, USB-A/USB-C propojovací kabel, přísavku na palubní desku nebo okno s nastavitelným ramenem pro připojení kolébky a jako druhou variantu držák kolébky k uchycení do větrací mřížky automobilu.

Verbatim Pro Qi Fast Wireless Car Charger FWC-03 bez telefonu

Uchycení na přístrojovou desku, okno nebo do mřížky si vyberete podle typu vozidla a vlastních preferencí. Kulový kloub vsunete do zadní strany nabíjecí kolébky, utáhnete plastovou převlečnou objímku a první část instalace držáku máte zdárně za sebou. Druhým krokem je Verbatimpřipojení USB kabelu do USB nabíjecího adaptéru do zapalovače (není součástí dodávky) nebo do USB portu, kterým jsou vybaveny novější automobily.

Propojení kabelu s nabíjecí kolébkou a zajištění přísunu energie do nabíječky (klíček v zapalování do pohotovostní polohy nebo nastartování vozu) byste neměli opomenout. Boční příchytky mobilního telefonu v kolébce pracují automaticky, při napájení kolébky vyrovnají telefon a jemně jej zafixují. Poté zařízení detekuje polohu baterie v telefonu a začne jej bezdrátově nabíjet.

Verbatim Pro Qi Fast Wireless Car Charger FWC-03 balení

Připojení nabíječky oznámí zeleně rozsvícené diody na levé a pravé straně zařízení. Zahájení nabíjení změní barvu diod na modrou. K uvolnění telefonu z bočního vedení nebo k opětovnému přichycení slouží tlačítko na zadní části nabíječky.

Maximální výkon bezdrátové nabíječky je 15 W a naplno jej využijete v případě, že jej dokáže zprostředkovat i USB zásuvka v zapalovači nebo USB port automobilu. Pro starší telefony je to hodnota dostačující, moderní mobilní zařízení nabízejí bezdrátové nebo kabelové nabíjení i vyššími hodnotami. Kabelové USB připojení přímo do zásuvky telefonu by pak mohlo nabídnout i rychlejší doplnění potřebné energie.

Verbatim Pro Qi Fast Wireless Car Charger FWC-03 palubní deska

Verbatim Pro Qi Fast Wireless Car Charger FWC-03 rozměry a hmotností převyšuje například drobné magnetické držáky mobilních telefonů. Pamatujte na to při instalaci, držák do větrací mřížky instalujte spíše ke stranám, abyste snížili možnost rizika vylomení. Před nákupem rychlé bezdrátové nabíječky se ujistěte, že máte telefon, který bezdrátové nabíjení podporuje. Mezi telefonem a bezdrátovou nabíječkou může být kryt telefonu, ale bez plechových destiček pro magnetické uchycení (pokud přecházíte s telefonem mezi více automobily a držáky) či platebních karet.

S cenou kolem 890 Kč je bezdrátová nabíječka zajímavým doplňkem automobilu, který zpříjemní užívání mobilního telefonu na cestách, usnadní navigaci a komunikaci s okolím. Pokud je však váš automobil vybaven multimediálním displejem a podporuje aplikace Android Auto, případně máte mobilní telefon bez podpory bezdrátového nabíjení baterie, bude pro vás tato nabíječka trochu nadbytečná.

Václav Maletínský

Související příspěvky

Leave a Comment