Videovýstup RAW pro fotoaparáty Nikon Z7 a Z6

Nikon Z7

Společnost Nikon oznámila, že fotoaparáty mirrorless Z 7 a Z 6 s obrazovým snímačem ve formátu kinofilmu umožňují využívat videovýstup ve formátu RAW. Aktualizace bude k dispozici od firmwaru verze 2.20.

Nikon je prvním výrobcem fotoaparátů, který umožňuje z fotoaparátů mirrorless s obrazovým snímačem ve formátu kinofilmu videovýstup ve formátu RAW přes rozhraní HDMI. Fotografové s fotoaparáty Z 7 a Z 6 budou moci odesílat 12bitový datový tok videa ve formátu RAW do externího záznamníku Atomos Ninja V, který je součástí základní sady pro videa Nikon Z 6. Datový tok videa je zaznamenáván ve formátu ProRes RAW, který zachovává přesnost barev a vylepšuje jas a detaily stínů. Výhodou pro kameramany bude maximální flexibilita postprodukce bez zpomalení úprav, což je ideální pro postupy HDR.

Po stažení aktualizace firmwaru 2.20 lze podporu videovýstupu ve formátu RAW do fotoaparátů Z 7 a Z 6 nainstalovat v servisech Nikon. Tento servisní zásah bude pro všechny fotoaparáty Nikon Z 6, které byly zakoupeny jako součást základní sady pro videa Nikon Z 6, poskytována zdarma. Základem úspěchu řady Nikon Z je vynikající kvalita obrazu, a výstup ve formátu RAW přes rozhraní HDMI je klíčovým vylepšením pro všechny skupiny kameramanů. Fotoaparáty řady Z budou i nadále reagovat na měnící se potřeby uživatelů a v budoucích aktualizacích firmwaru nabízet funkce nové generace funkcí.

Související příspěvky

Leave a Comment