Kompaktní přídavný blesk DAF-320

Kompaktní přídavný blesk DAF-320

Kompaktní přídavný blesk DAF-320 od německé společnosti Dörr se je malý, výkonný blesk určený pro zrcadlovky a systémové kompakty. Blesk díky své výšce pouhých 6,5 cm a relativně malé hmotnosti výrazně usnadňuje manipulaci s fotoaparátem, zejména v případě bezzrcadlovek. Součástí blesku je W-TTL automatika s možností manuálního nastavení, horizontálně i vertikálně výklopný reflektor, kovový mechanizmus a uchycení a LCD displej. Napájení zajišťují dvě klasické AA baterie nebo dobíjecí baterie, které lze dobíjet přes rozhraní USB Micro/Mini.

Excel Foto JoWin s.r.o.Blesk má rozměry 110 × 65 × 35 mm, hmotnost 150 g (včetně baterií 200 g), směrné číslo 32 (při ISO 100), barevnou teplotu 5500 °K a je vybaven třemi LED, které mohou sloužit jako nepřetržité světlo, např. při nahrávání videa. Dosah záblesku je 15 m při ISO 400 a cloně F4, přičemž opakovací doba je při plně nabitých bateriích max. 5 s. Reflektor může být nastaven vodorovně v rozsahu 60° vlevo a 90° vpravo i svisle v rozsahu –7° až 90°, což umožňuje nepřímé blikání, např. přes bílou zeď nebo strop. Funkce zoomu, která upravuje světelný kužel ohniskové vzdálenosti fotoaparátu, však k dispozici není.

Blesk lze běžně používat jako automatický blesk s regulací expozice TTL nebo s ručním nastavením. Funkce Slave umožňuje využít DAF-320 jako druhý blesk, který je spuštěn jiným bleskem. Další zajímavou funkcí je stroboskopický režim, pomocí kterého lze např. vizualizovat pohyby. Ovládání se provádí pomocí tlačítek na zadní straně, malý displej slouží k procházení zobrazení, nastavení a nabídek.

Kompaktní blesk DAF-320 se dodává ve verzích pro fotoaparáty Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus/Panasonic a Sony MIS za doporučenou cenu 3790 Kč, včetně DPH. Součástí balení je změkčující předsádka, transportní pouzdro a stojánek pro bezdrátovou komunikaci.

Související příspěvky

Leave a Comment